Tayvan’ın yapacağı düzenlemenin kripto sektörü üzerindeki etkisi
Tayvan’ın yapacağı düzenlemenin kripto sektörü üzerindeki etkisi

Kripto sektörü olgunlaşmaya başlıyor: Bir hamle de Tayvan’dan geldi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tayvan hükumeti, ülkedeki kripto işlemlerini düzenlemeye yardımcı olacak bir yasayı değiştirdi. Yapılan revizyonlar, ülkenin Mali Denetim Komisyonu’na anonim kripto işlemlerinde yetkinin verilmesini sağlayacak. Anonim kripto işlemleri ülkelerin kripto paraların kara para aklamada kullanıldığı yönündeki iddialarının her zaman gerekçesi oldu. Bu nedenle Tayvan’ın yapacağı düzenleme ile kripto sektörü bir adım daha olgunlaşma çabalarına yaklaşıyor.

Tayvan’ın yapacağı düzenlemenin kripto sektörü üzerindeki etkisi

Ülkenin en yüksek yasama organı olan Legislative Yuan, geçen Cuma günü mevcut yasalara bazı değişiklikler getirdi. Focus Tayvan, yönetmeliklerin ülkedeki kripto işlemlerini düzenlemeyi amaçlayacağını bildirdi. Konuya yönelik yetkili kurum tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor:

Kara Para Aklama Denetimi Yasası ve Terörle Mücadele Yasası’nda yapılan değişiklikler, Tayvan’ın Mali Denetim Komisyonu’na (FSC) anonim sanal para birimi işlemlerini azaltma yetkisi veriyor.

Daha spesifik olarak, FSC şimdi kripto para platformlarının operatörlerinin ‘gerçek isim sistemleri’ uygulamasını talep edecek.  Borsaları kullanıcıların gerçek isimlerini kaydetmelerini gerektiren kurallar artık uygulanacak. Ayrıca, yeni hükümlere göre, bankalar artık kripto para borsalarının anonim işlemlerini reddedecek. Ayrıca şüpheli işlemleri FSC’ye bildirmek zorundalar.

i

Tayvan’daki kripto para borsalarının durumu

Değiştirilen hükümler, kara para aklama kurallarını ihlal eden mali olmayan kuruluşların 7.256’den (50.000 yuan) fazla, ancak bir milyon yuandan daha az para cezasına çarptırılacağını öngörüyor. Ayrıca, kurallara aykırı davranan finans kurumları, 500.000 yuandan fazla ancak 10 milyon yuandan az para cezasına çarptırılacak.

Zaten ülkede bir kripto para borsası Temmuz 2018 itibariyle gerçek bir isim sistemi uyguladığını açıkladı. Platform, Tayvan’da pazar payının yaklaşık yüzde 80’inin yöneten ve 300.000 üyesi olduğunu iddia eden bir borsa olan Bitoex. Ayrıca, bu yılın başlarında başlatılan uluslararası borsa Bitopro, fiat para mevduatlarını ve para çekme işlemlerini de içeren gerçek isim sistemini de takip ediyor. Bitoex temsilcisi konuya yönelik şunları söyledi:

Yeni Tayvan doları (NTD) ile BTC veya diğer kripto paraları satın almadan önce kimlikler ve banka doğrulamaları gerekiyor.

Ancak, temsilci, herhangi bir fiat para birimi bulunmadığı takdirde ticaret kriptosunun isimsiz olarak yapılabileceğini ekliyor.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin