Ethereum tabanlı popüler altcoin piyasadan çıkıyor! Fiyat sert düştü
Ethereum tabanlı popüler altcoin piyasadan çıkıyor! Fiyat sert düştü

Kripto projesi Horizen, yüzde 51 saldırısına bir çözüm buldu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Gizlilik tabanlı Blockchain platformu ve tokeni ZenCash (ZEN) geçtiğimiz aylarda kendini “Horizen” olarak yeniden isimlendirdiğini açıkladı.  Kripto projesi Horizen, kripto para güvenliğinin karşı karşıya olduğu en büyük sorunlardan birine çözüm bulduğunu iddia ediyor: %51’lik saldırı!

Yüzde 51 saldırıları, Horizen ekibi sayesinde ortadan kalkabilir

%51’lik bir saldırı, Blockchain’lerin işleyen gücünün %50’sinden fazlası olan bir madenci veya madencinin şebekeyi kontrol altına alması anlamına gelir. Saldırı durumunda kötü niyetli oyuncu, yeni işlemler için onayları önleyebilir, böylece ödemeleri durdurabilir, tersine işlemler ve potansiyel olarak çift harcama paraları olabilir.

Bu hassas saldırı, bu yılın Haziran ayında hackerların çift harcama gerçekleştirerek 500.000 dolardan fazla bir tutarı ele geçirmesine neden oldu. Bu saldırılar, Horizen ekibi sayesinde ortadan kalkacak gibi görünüyor.

Kripto projesi Horizen, bir ceza sistemi öngörüyor

Horizen’ın yöntemi, saldırıya hazırlık yapan kötü niyetli aktörleri tanımlayan ve bunları caydırıcı nitelikte proof-of work consensus algoritmalarının içinde “geciktirme fonksiyonu” modifikasyonunu içermeyi kapsıyor.

Bir ceza sistemi öngörüyor. Bu değişiklik başarılı bir çift harcama için gerekli olan kaynakları önemli ölçüde artırıyor. Bu şekilde %51’lik bir saldırının maliyeti ödüle fazlasıyla ağır basıyor. Bu gecikme cezasını gerçekleştirmek için, algoritma alışılmadık derecede uzun bir zaman alan blokları alır.

“2-2,5 dakikalık bir ortalama blok bulma süresine sahibiz.”

Horizens’in kurucu ortağı Rob Viglione, gecikme cezasıyla ilgili olarak şunları söyledi:

Horizen mimarisinin doğası gereği böyle bir ceza sadece madencinin kötü niyetli olması durumunda ortaya çıkmalı. 2-2,5 dakikalık bir ortalama blok bulma süresine sahibiz, dünyanın herhangi bir yerinde yayın yapmak için maksimum gecikme süresi bir veya iki saniyedir. Bu yüzden yasal olarak geride 5 blok olmanın bir yolu yok.

Horizen’in ceza yöntemi gelecekte %51’lik saldırılarını önlemek için yeterli olur mu? Düşüncelerinizi yorum kısmında bize bildirin!

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin