Kan banyosu! Piyasa 23 milyar dolar eridi, Bitcoin yüzde 5 düştü
Kan banyosu! Piyasa 23 milyar dolar eridi, Bitcoin yüzde 5 düştü

Kripto piyasası yine kan ağlıyor… Sermaye kaybı 10 Milyar doları buldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bugün kripto piyasası için oldukça zor bir gün oldu. Büyük ölçekli bir eylem olarak kaydedilen, kripto pazarında 10 milyar dolara yakın kayıp yaşandı. Toplam piyasa kapitalizasyonu, yazım esnasında 204 milyar dolar iken, bu rakam dün 213 milyar dolar civarında bulunuyordu.

Piyasada, bu yılın en düşük seviyesi ise 186 milyar dolar olarak kaydedildi. Aylık ortalamalar alındığında ise CoinMarketCap verilerine göre 200 milyar dolarlık bir piyasa ortalaması olduğu görülüyor.

Kripto piyasası geri dönüş için destek noktası arıyor

Bu noktalardan gelebilecek bir geri dönüş ise büyük ölçüde üst sıralarda bulunan coinlerin bireysel performanslarına bağlı. Örneğin, Bitcoin bugün tüm borsalar ortalamasında yüzde 2’ye yakın bir gerileme gösterdi. Ve yine ortalamalar alındığında 6.250 seviyesinde olduğunu görüyoruz. Ancak, önceki çeyrek performanslarındaki fiyat hareketine bakıldığında 6.000 dolarlık desteğin kırılma olasılığının zayıfladığını görüyoruz.

Yukarıda görülen Bitcoin günlük grafiğine göre BTC fiyatının güçlü bir düşüş trend çizgisinin baskısı altında olduğu net bir şekilde görülüyor. Aynı zamanda, bir oluşan diplere göre çizilen trend çizgisi, genel düşüş eğilimine karşı önemli bir destek sağlıyor. Bitcoin, önceki fiyat hareketlerine göre tutunabildiği bu destek çizgisini yeniden savunabilirse boğa eğilimli alıcılarında desteği ile yeniden dinamik direnç çizgisine doğru hareket edebilir.

XRP güçlü gelişmelere rağmen zayıfladı

Ripple’in CEO’su Brad Garlinghouse, son yorumlarında Bitcoin’i teknolojik olarak yoksun bir kripto para olarak eleştirdi. Blockchain yetkilisi, XRP’yi BTC’den daha üstün olarak gördüğünü dile getirdi. Ayrıca tokenlerinin bu yılın üçüncü çeyreğinde etkileyici bir performans sergilemeyi başardığını belirtti.

Sonuç olarak, XRP Pazartesi günü yüzde 6’ya yakın kazançlar kaydetmişti. Bununla birlikte, son gelen düzeltme hareketi ise bu haftanın kazanımlarını silip, şu an için yüzde 5’lere varan bir kayıpla devam ediyor. Yazımızın yayına hazırlandığı esnada piyasa genelinde görülen düşüşün XPR fiyatını da oldukça etkilediğini görüyoruz. Buna göre XRP şu an 0,48 dolar bandında serbest bir düşüş yaşıyor.

Ether üçgen formasyonunu aşağı yönlü kırdı

Ether Eylül ayı ortasından bu yana simetrik bir üçgenin içinde yatay ilerliyordu. Son fiyat hareketinin ise, söz konusu üçgenin daha düşük eğilim çizgisini test eden Ether, bu seviyeyi sert bir şekilde kırdı.

ETH/USD paritesi, CMC’ ye göre son 24 saatte yüzde 7 oranında kayıpla ilerliyor. Bununla birlikte, Ether için en kritik nokta ise üçgen formasyonun alt çizgisinde vereceği tepki olacaktı. Fakat düşüş öyle sert geldi ki bu destek çizgisinin kırılması sonrası 195 dolar desteği kırılarak kripto para hızla 190 dolara doğru ilerledi.

Bitcoin Cash adeta çakıldı… Kayıp yüzde 9’larda

Bitcoin Cash, değeri en temel olan ve organik olarak temel faktörlere tepki gösteren tek kripto para. Kripto paranın Blockchain’i ise yarınki hard fork ile yeniden planlanacak. Bu da Blockchain’i iki benzer deftere ayıracak: Bitcoin ABC ve Bitcoin NV. Traderlerin çoğu, pozisyonlarını korumak için ise CMC verilerine göre Güney Kore wonu (KRW) ve Tether’ın USDT’si ile BCH varlıklarını değiştiriyorlar.

Bitcoin Cash şu anda 480 dolar civarında el değiştiriyor. Fiyat şu an yükselen trend çizgisini, geçici destek seviyesi olarak görüyor ve yukarıdaki düşüş eğilimi direncine doğru geri çekilme bekleniyor.

Kripto para, fork olayı sona erdikten sonra iyileşme görebilir. Ancak o zamana kadar derinleşebilecek bir düşüş eylemi, Bitcoin Cash’in Kasım ayının sonunu 407 dolar civarında yeniden test etmesine neden olabilir.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin