Galaxy: “Ripple’dan sonra bu altcoin’de patlamının eşiğinde!”
Galaxy: “Ripple’dan sonra bu altcoin’de patlamının eşiğinde!”

Kripto piyasası Tether ve EOS liderliğinde toparlanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Stabil coinler, diğer alt coinlerin sürekli olarak düşmesi nedeniyle kripto pazarında hâkimiyet kazanıyor. Son birkaç ay içinde, bir dizi stabil coin projesi kripto alanına giriş yaptı. Kısa süre önce açıklanan stabil coin projelerinden bazıları Gemini Dolar (GUSD), Paxos Standart Token (PAX) ve TrueUSD (TUSD). Bunun yanında ilk 10’da bulunan kripto paralar arasında EOS sağlam yükselişi ile farklılaşmaya devam ediyor.

Ayrıca pazartesi günü, en popüler stabil coin Tether (USDT) piyasadaki en iyi beş kripto paralardan biri oldu. Kısa bir süre için Tether, sermaye bazlı en iyi 5 kriptodan biri oldu. Yazımız yayına hazırlanırken Tether 1,8 milyar dolarlık piyasa değeriyle altıncı sırada bulunuyordu.

Son birkaç ay içinde tartışmalarla dolu olmasına rağmen, Tether’in son performansı oldukça dikkat çekici. Tether, son iki ay içinde yaklaşık 700 milyon dolarlık Pazar sermayesi kaybı yaşadı. Ancak son zamanlarda yeniden sermaye toplamayı başardı.

Kripto pazarında stabil coinlerin artan hâkimiyeti, piyasa görünümünün sıkıntılı olduğuna işaret ediyor. Öyle ki stabil coinler, fiat para birimlerinin dijital formundan başka bir şey değil. Kripto piyasalarındaki büyük düşüşle birlikte, yatırımcılar paralarını diğer tokenlerden çekip stabilize ediyorlar. Toplam kripto pazarının 113 milyar dolar olduğu piyasada stabil coinler 2,4 milyar dolarlık sermayeye sahip. Toplam kripto alanındaki yüzde 2,3’lük hâkimiyet, stabil coinler için önemli ölçüde daha yüksek bir rakam.

EOS yüzde 25 artış sonrası 4. Sırayı ele geçirdi

Son 24 saat içinde, EOS, yüzde 25’lik artışıyla Stellar Lumens’i (XLM) geçerek 4. Sıraya yerleşti. Ethereum’a meydan okuyan EOS şimdi ETH’nin arkasından geliyor. Yazım esnasında EOS, piyasa değeri 2,2 milyar dolar ile 2,44 dolarlık bir fiyatla işlem görüyor. Geçen haftaki EOS’un fiyat hareketleri, yatırımcıların EOS Blockchain teknolojisine kayda değer bir güven duyduklarını gösteriyor.

EOS, ilk 20 kripto parada piyasa sermayesi açısından en sağlıklı performansı gösteriyor. Dünkü fiyat artışının arkasında belirli bir neden olmamasına rağmen EOS kısa süre önce Hindistan’da üç haftalık bir çalışma ve hackathon düzenledi. Dahası, Güney Afrika Cape Town’daki EOS Global Hackathon ile meydan okuyan bir tavır sergiliyor.

Blockchain tabanlı genomla ilgili büyük veri platformu GeneOS kısa bir süre önce Block.one’un EOS Global Hackathon serisinde 500.000 ABD Doları değerinde bir ödül kazandı.

Genel kripto para piyasası yükseliş momentumunu korumaya devam ediyor

Son iki gün içinde ise kripto piyasası çok ihtiyaç duyulan olumlu fiyat salınımları gösterdi. Son 24 saatte Bitcoin (BTC) yaklaşık yüzde 8’lik bir artışla 3500 doların üzerine çıktı. yazım zamanında, Bitcoin (BTC), piyasa değeri 61,6 milyar dolar ile 3512 dolardan işlem görüyordu.

Bitcoin ile birlikte, diğer altcoinler yüzde 7-15 aralığında fiyat artışını gösteriyor. XRP, tekrar üçüncü sıradaki Ethereum’dan ayrılan endeks üzerinde ikinci sırada yer alıyor. XRP, şu an yüzde 10’a yakın bir artışa sahipken, Ethereum yüzde 5 oranında değer kazandı.

coinspeaker

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin