Top 3 fiyat tahmini: Bitcoin, Ethereum ve Ripple’da kurtarma çalışmaları başladı
Top 3 fiyat tahmini: Bitcoin, Ethereum ve Ripple’da kurtarma çalışmaları başladı

Araştırmalar kurumsal yatırımcının OTC pazarına kaydığını gösteriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto piyasaları ile ilgilenen 10 kişiye sorsanız, 9’u kurumsal paranın kripto pazarlarında bir sonraki boğa hareketini tetiklemesi bekliyordur. Bitcoin ETF‘nin kurumsal paranın kripto piyasalarına akın etmesini sağlayacağı inanılıyor. Ancak ETF ile ilgili birçok başvurunun reddedilmesi ya da ertelenmesi kurumsal yatırımcıların farklı yollarla kriptolara yatırım yapmasına sebep oluyor. Diar Research’ın son araştırma raporuna göre tüm kurumsal ve geleneksel para OTC pazarında değerlendiriliyor.

OTC piyasası kurumsal yatırımcılar için mükemmel bir platform olduğunu kanıtlıyor

Diar’ın ortaya koyduğu araştırmaya göre, CoinBase’in sunduğu tezgâh üstü pazarlarındaki kurumsal yatırımlar özellikle yılın son aylarında çok belirgin bir artış kaydetti. Araştırma, OTC pazarları yıllık işlem yapılabilir saatlerin sadece yüzde 31’inde açık olmasına rağmen CoinBase’nin OTC pazarlarının Grayscales’in Bitcoin Yatırım Ortaklığı’ndan (GBTC) işlem hacimlerine göre daha iyi performans gösteriyor.

chart

Raporda ayrıca Diar’ın önceki araştırmasında, Grayscale’in bu yılın ilk üç çeyreğinde, Bitcoin Yatırım Ortaklığı’na 216 milyon dolarlık net giriş kaydedildiğini belirtti. Ve şimdi, ilgi zirve seviyesinden zamanla yok olsa dahi, Grayscale artık Bitcoin’in dolaşımdaki arzının yüzde 1’inden fazlasını elinde tutuyor.

Öte yandan, 2018 yılında, CoinBase OTC pazarı işlem saatlerinde BTC işlem hacminde yüzde 20’lik bir artış yaşanıyor. GBTC’nin ise 2017 yılında aynı döneme kıyasla hacimlerinde yüzde 35’lik bir düşüş kaydettiği bildiriliyor.

Rapor, bu işlem sürelerindeki zaman kısıtlamalarının, 7/24 operasyonel mevcudiyet ve yönetmelik olma nedenini ortaya koyuyor.

OTC pazarlarına çok fazla ilgi gösterilmesiyle birlikte, ABD’de neredeyse tüm büyük borsaların artık OTC hizmetlerini sunması ve sadece piyasaya hitap eden diğer birçok oyuncu olması şaşırtıcı değil. Trendin yakın gelecekte değişip değişmeyeceğini önümüzdeki günlerde göreceğiz.

coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin