Kripto piyasası
Kripto piyasası düşüşü devam ediyor: Piyasa 4 milyar dolar daha geri geldi

Kripto piyasası düşüşü devam ediyor: Piyasa 4 milyar dolar daha geri geldi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son 24 saatlik periyotta kripto piyasası düşüşü derinleşerek 185 milyar dolardan 181 milyar dolara geriledi.

15 Kasım tarihinde 2018 yılının en kötü günlük düşüşü yaşanmıştır. Buna göre kripto piyasalarında toplamda 27 Milyar dolarlık bir sermaye düşüşüne şahit olduk. Son iki güne bakıldığında ise düşüşün henüz durmadığı görülüyor.

Bitcoin Cash hard fork sonrası piyasaya sürülen Bitcoin Cash SV ve Bitcoin Cash ABC kriptoları toplamıyla bile yüzde 7’den fazla düşüş yaşadı. Fork süresinin ardından, bitcoincash.org tarafından belirlenen yol haritasına sahip orijinal Bitcoin Cash zinciri olan BCHABC’nin fiyatı yüzde 15’ten fazla bir oranda düşerek 250 dolara geriledi.

Bitcoin için 4.800 dolar dip seviyeleri konuşulmaya başladı

Piyasadaki bazı analistler, Bitcoin (BCH) için 4.800 ila 5.000 dolarlık bir alt bölge olasılığının arttığını söylüyor. Hem büyük sermayeli kripto paralar hem de küçük tokenler, BTC ile korelâsyonunu kırarak bağımsız fiyat hareketlerini göstermeye başlarken, yüzde 12’lik bir düşüşle 5.500 dolardan 4.800 dolara doğru gerçekleşebilecek bir düşüş, günlük hacimlerinde düşük olması nedeniyle kripto paralar için aşağı yönlü hareketlerin artmasına neden olabilir.

Şu anda, BTC’nin günlük işlem hacmi yaklaşık 5 milyar dolar civarında seyrediyor. Buna karşılık, XRP, Bitcoin Cash (BCH) ve Stellar’ın (XLM), 100 milyon dolar ila 800 milyon dolar arasında değişen hacimleri ile karşılaştırıldığında BTC hacminin yüzde 16’sından daha az olduğu görülüyor.

Piyasadaki en baskın kripto para, zayıf bir ivme ve büyük bir satış baskısı göstermeye devam ederse, daha düşük hacimli dijital varlıklar kaçınılmaz olarak BTC ile birlikte düşecekler.

Perşembe günü, BTC’nin 6,300 dolardan 5.500 dolara kadarki düşüşünden hemen sonra yaklaşık, çeşitli Blockchain girişimlerine yatırım yapan Josh Rager şu ifadelerde bulunmuştu:

“Şu anda BTC, tutulduğu 5.500 ABD dolar seviyesinin altında günlük kapanış yaparsa 4.900 dolarlık bir alana gidebilir. 4,300 dolar ve 4,600 dolar arasında güçlü bir destek var. BTC muhtemelen bu noktada bir sıçrama yapabilir.”

Kripto Piyasası genelinde olumsuzluk devam ediyor

Kripto paralardaki duyarlılık, geçen hafta boyunca pazarın çöküşünün yoğunluğu nedeniyle bu hafta da genel olarak olumsuz olacak gibi görünüyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu’nun token satışları ve ilk para teklifleri (ICO’lar) konusundaki hızlandırılmış araştırmaları, tokenler ve küçük sermayeli kripto paralar için kısa vadeli büyük bir düşüşe yol açabilir.

Ayrıca SEC’in bu tür araştırmaları için düzenleyici çerçeveler düzgün bir şekilde belirlenene kadar tokenlere ciddi yatırımların gelmesi engellenebilir.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin