xrp ve eth
Kripto piyasası düşerken bu sefer XRP ve ETH ağır kayıplar veriyor

Kripto piyasası düşerken bu sefer XRP ve ETH ağır kayıplar veriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

24 Eylül Pazartesi hafta başı kripto görünümüne baktığımızda Ripple ile Ethereum’un tokenleri XRP ve ETH Coin360’ın verilerinin gösterdiği gibi, kripto piyasalarının geneli kırmızıya bürünmüşken nispeten ağır kayıplar verdiğini görüyoruz.

XRP ve ETH haftanın başlamasıyla düşüş trendine girdi

Ethereum, uzun zamandır CoinMarketCap’e göre piyasanın ikinci büyük para konumunu koruyor. Sadece 21 Eylül’de XRP’nin fiyat yükselişi ile geçici bir yer değişikliği olmuştu. Ethereum’a baktığımızda bugün yaklaşık yüzde 5 oranında değer kaybı yaşadığını görüyoruz.

22 Eylül tarihinde haftanın en yüksek seviyesi olan yaklaşık 250 dolar seviyesi görüldükten sonra Ethereum 250-240 dolar bandında hareket ediyordu. Bu hareket yeni haftanın sabah saatleri itibarıyla yerini düşüş hareketine bırakarak, yazımız yayına hazırlanırken 230 dolar civarlarında işlem görmesine neden oldu.

Ethereum’un toplam piyasa değeri bugün 24 milyar dolara yakın bir seviyede bulunuyor. Onu takip eden Ripple ise yaklaşık 21 milyar dolarlık bir piyasa değeri bulunuyor. Buna göre Ethereum‘un kazancı yüzde 6 civarında kalırken aylık olarak yüzde 15 civarında bir kayıp söz konusu.

XRP geçen hafta göz kamaştıcı yükselişler yaptı

Ripple (XRP) ise 21 Eylül tarihinde rekor kıran bir yükselişte zirve yaparak, kısa süreliğine de olsa Ethereum ikinci sıradaki yerini ele geçirdi. Piyasa değerini ise 23 milyar dolara kadar çıkarmıştı.

Sonrasında ise, Ripple’in kazançları bir miktar azaldı. Ve varlık, 24 saatlik bir süre içinde bugün yaklaşık yüzde 10’a yakın değer kaybı ile 52 sent civarında el değiştiriyor.

Ripple’ın göz kamaştırıcı büyümesinin ardındaki olası nedenler arasında, ABD bankası PNC’nin ABD’deki ticari müşterileri için sınır ötesi işlemleri hızlandırmak amacıyla Ripple’ın xCurrent yazılım çözümünü kullanmaya başlayacağı 19 Eylül tarihli duyuru yer alıyor.

Geçtiğimiz hafta ayrıca Ripple, bankalar için “gelecek aylarda olduğu gibi” xRapid likidite çözümünün ticari uygulamasını başlatmasının muhtemel olduğunu da belirtmişti. Sonrasında ise Ripple haftalık yüzde 87 artarak aylık kazanımlarını yüzde 61,5’e çıkardı.

CoinMarketCap’de listelenen ilk on coine baktığımızda ise Stellar’ın (XLM) gün içinde en ciddi kayıp gören coin olduğunu görüyoruz. Stellar’ın gün içi kaybının yüzde 10’lara yaklaştığı saat dilimleri oldu. düşüşle birlikte XLM an itibarıyla 0.2641 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Tether’i saymazsak ilk 20’deki tüm kripto paraların şu an ekside olduğunu söyleyebiliriz. Bunlar içinde yaklaşık yüzde 1,61 kaybı gözüken Bitcoin dışında en dirençli coinin yüzde 1,72 oranında düşüşle Dogecoin olduğunu söyleyebiliriz.

cointelegraph

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin