Juventus, Fan Token projesini başlatıyor - Kripto Para Haber
Juventus, Fan Token projesini başlatıyor - Kripto Para Haber

Juventus, kendi kripto tokenini çıkarıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en popüler futbol kulüplerinden biri olan Juventus, “Fan Token Offering” projesini başlatıyor. Cristiano Ronaldo’yu yakın bir zamanda bünyesine ekleyen İtalya’nın en büyük futbol takımlarından Juventus Futbol Kulübü, “Juventus Official Fan Token”ini başlatmak için Socios.com ile birlikte çalışıyor. Pazartesi günki basın açıklamasına göre, Fan Token ilk olarak bir “Fan Token Offering (FTO)” aracılığıyla dağıtılacak.

Juventus, en büyük küresel fan kitlelerinden birine ve büyük bir sosyal medya varlığına sahip. Fan Token’in bu kitleyi daha da genişletmesi ve Avrupa dışındaki taraftarların doğrudan bir deneyime sahip olmalarını sağlaması bekleniyor.

Fan Token projesi, kulübün hayran kitlesini arttıracak

Socios platformunda yerel $CHZ tokenine karşı gelebilecek token, hayranların bir mobil uygulama üzerinden oy kullanmasına izin verecek. Kulüpten yapılan açıklamada, taraftarların Juventus oy pusulasında oy kullanabilecekleri belirtiliyor. Projenin taraftarların “seslerinin duyulmasına ve kulüp ile taraftarlar arasında duygusal bir bağlantı kurulabilmesine” olanak sağladığı belirtildi.

Juventus’un küresel ortaklıklar ve kurumsal gelirler müdürü Giorgio Ricci, şöyle söyledi:

Kulübümüzde yeniliklere ve yeni teknolojilere karşı daima çok dikkatli ve proaktif bir şekilde yaklaşıyoruz. Socios.com ile birlikte, dünya çapındaki hayran kitlemize favori kulüpleriyle en üst düzeyde etkileşim kurmak için yeni fırsatlar sunabileceğimizi düşünüyoruz.

Duyuru, son zamanlarda hayran kitleleriyle daha fazla etkileşime geçmek için Blockchain teknolojisini kullanan futbol kulüplerinin artmasının ardından geldi.

Sadece iki hafta önce, ünlü Fransız futbol kulübü Paris Saint-Germain, kendi kripto para birimlerini çıkaracaklarını duyurmuştu. Kulüp bu adımı, dünya çapındaki hayranların katılımını teşvik etmek için attıklarını açıkladı.

Socios, gelecekte 50’den fazla futbol kulübü ile çalışmayı umduğunu belirtti.

Şirket CEO’su ve kurucusu Alexandre Dreyfus şöyle söyledi:

Amacımız, dünyanın en büyük küresel futbol topluluğunu ve futbol taraftarları için pazar yeri inşa etmenin yanı sıra Blockchain ve kripto para birimlerinin ana akımın güvenilir teknolojisine katkıda bulunmak.

Brezilyalı futbol kulübü Avaí Futebol Clube, 12 Eylül’de yaptığı açıklamada, hayranları için dijital bir ekosistem geliştirmek için 20 milyon dolar değerinde bir kripto para birimi geliştirdiklerini açıklamıştı.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin