featured

Aşırı satış baskısı, bu 2 altcoin için umut vadediyor: Tersine dönüş mümkün mü?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

31 Ağustos’ta ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) spot Bitcoin ETF’lerini onaylamayı erteleyerek başta Bitcoin ve diğer altcoinler üzerinde olumsuz bir eğilime yol açtı. Dogecoin (DOGE) de aynı şekilde hareket ederek 24 saatin en yüksek seviyesi olan 0,06692 dolardan gün içi en düşük seviyesi olan 0,06309 dolara düştü ve destek buldu.

DOGE altcoinine ilgi artıyor…

DOGE altcoini basın saatine göre gün içi en yüksek seviyesinden yüzde 4,47 düşüşle 0,06356 dolardan işlem görüyordu. Piyasa değeri yüzde 4,56 düşüşle 8,95 milyar dolara gerilemesine rağmen, 24 saatlik işlem hacmi yüzde 20,29 artışla 217,09 milyon dolar oldu.

altcoin

Stokastik RSI’daki 24,07 değeri DOGE’nin aşırı satıldığını ve olası bir geri dönüşe hazır olduğunu gösteriyor. Aşırı satım koşulları, DOGE üzerindeki satış baskısının tükenmeye başladığını ve bunun da fiyatların tersine dönmesine neden olabileceğini gösteriyor. Ayrıca işlem hacmindeki artış, DOGE’ye olan ilginin ve faaliyetin arttığı anlamına gelir ve bu da potansiyel bir geri dönüşe katkıda bulunabilir.

MACD çizgisi -0,004 değeriyle negatif sektörde yer alıyor ve DOGE’nin geri dönüş olasılığını yansıtıyor. Negatif okuma, önemli bir satış baskısı olduğunu gösterir, ancak MACD çizgisi pozitif bölgeye doğru hareket etmeye başlarsa momentumda bir değişikliğe ve olası bir fiyat kazancına işaret edebilir.

Shiba Inu (SHIB) fiyat analizi

Shiba Inu (SHIB) da bir düşüşe tanık oldu ve 0,000008223 dolar bariyerini geçemedikten sonra düşüş eğilimini engellemeye yönelik yükseliş çabaları engellendi. Sonuç olarak SHIB, basın saatine göre 0,0000079711’den işlem görmeden önce 24 saatin en düşük seviyesi olan 0,000007905 dolara geriledi.

SHIB altcoinin piyasa değeri yüzde 2,97 düşüşle 4,7 milyar dolara gerilerken 24 saatlik işlem hacmi yüzde 12,67 artışla 127,3 milyon dolara yükseldi. SHIB fiyatındaki son düşüşe rağmen Shiba Inu katman iki (L2) çözüm protokolü 600.000’den fazla Shibarium cüzdanının oluşturulduğunu gördü.

Düşüş momentumu 0,000007905 dolar destek seviyesini aşarsa dikkat edilmesi gereken bir sonraki destek seviyesi 0,0000075 dolar civarındadır. Bununla birlikte SHIB mevcut fiyat seviyesinden toparlanabilirse 0,0000085 dolar civarındaki bariyeri yeniden test edebilir.

SHIB DOGE kripto

Stokastik RSI, SHIB/USD 2 saatlik fiyat grafiğinde 27,04 değeriyle sinyal çizgisinin altına kayıyor. Bu seviye, SHIB altcoinin artık aşırı satıldığını ve bir fiyat dönüşü görebileceğini ima ediyor. 20’nin altındaki bir stokastik RSI seviyesi, katı bir aşırı satım durumuna işaret edecek ve pozitif bir tersine dönüş olasılığını artıracaktır.

MACD, -0,00000006 değeriyle negatif bölgede hareket ediyor ve düşüş momentumunun sorumlu olduğunu gösteriyor. Bu hareket, satıcıların piyasaya hâkim olduğunu ve SHIB/USD altcoin fiyatını aşağı çektiğini gösteriyor. Öte yandan MACD üzerindeki küçülen histogram kırmızı çubukları, negatif momentumun azaldığını ima ediyor. Satın alma baskısı satış baskısına baskın gelirse bu hareket olumlu bir geri dönüşe yol açabilir.

Sonuç olarak DOGE ve SHIB altcoini potansiyel bir geri dönüşün işaretlerini gösteriyor, çünkü aşırı satım koşulları ve artan alım satım faaliyeti düşüş eğiliminin ortasında bir geri dönüşün mümkün olduğunu gösteriyor.

coinedition

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin