featured

Kripto piyasası Bitcoin liderliğinde düşüyor: İşte, aşağı yönlü hareketin 3 temel sebebi…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin, yeniden 29,000 doların seviyesinin altına düştü. Kripto piyasası bir konsolidasyon aşamasındaydı ve yukarı yönlü bir hareket bekleniyordu. Ancak başta BTC fiyatının düşüş yaşaması olmak üzere ve bir dizi farklı olay beklentilerin aksine bir düşüşe sebep oldu. Peki, Bitcoin neden 29,000 doların altına düştü? İşte, 3 temel sebebi…

kripto Bitcoin

Sebep 1: SEC’in Richard Heart ve kripto şirketlerine karşı açtığı dava

Ünlü kripto fenomeni Richard Heart, Bitcoin 60,000 dolar civarındaki zirvesinde işlem görürken 20,000 dolara düşeceğini doğru bir şekilde tahmin ettiğinde büyük ilgi toplamıştı. Heart, kripto dünyasındaki tüm önemli isimler olan PulseChain, PulseX ve Hex’in arkasındaki güçtür. Son zamanlarda, bu kuruluşlar kendilerini ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından açılan bir davanın alıcı tarafında buldu.

Yasal işlem, kripto alanı üzerinde bir belirsizlik gölgesi bırakarak uzun bir süreye yayılacaktır. Bu davadan kaynaklanan olumsuz duygu sonucunda başta piyasa lideri olan Bitcoin olmak üzere kripto fiyatları ortalama %5’lik bir düşüş yaşadı.

Sebep 2: Piyasa konsolidasyonunun dağılımı

Tipik olarak, pazar konsolidasyonlarının önceden var olan eğilimleri sürdürmesi beklenir. Ancak kripto para piyasası, SEC’in açtığı davanın şokunun ardından beklenmedik bir dönüş yaptı. Sonuç, fiyatların düştüğü ve kilit direnç seviyelerini kıramadığı bir düşüş eğilimi oldu. Bu olayın yarattığı baskı, piyasanın genel duyarlılığını önemli ölçüde etkileyerek, beklenen yükseliş kırılmasını engelledi.

Sebep 3: Son boğa koşusunun ardından kârların realize edilmesi

Kripto para piyasası son haftalarda, özellikle Ripple’ın SEC’e karşı kazandığı kısmi zaferle önemli kazanımlara tanık oldu. Bu zafer piyasayı hareketlendirdi ve özellikle altcoin’lerde önemli yükseliş trendlerini ateşledi.

Daha sonra yatırımcılar, dijital varlıklarını stable’coin’lere dönüştürerek kârlarını realize etme fırsatını yakaladılar. Satış faaliyetindeki bu ani artış genellikle fiyatlar üzerinde aşağı yönlü bir baskı oluşturarak piyasanın genel düşüşüne katkıda bulunur.

CryptoTicker


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin