kripto piyasalarinin geri cekilmesi
Kripto piyasalarının geri çekilmesi nasıl avantaja çevrilir?

Kripto piyasalarının geri çekilmesi nasıl avantaja çevrilir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son zamanlarda kripto para piyasalarında zaman zaman yükselişler görülse de genel eğilimin düşüş yönlü olduğunu görüyoruz. Yılın başından beri Kripto paraların genelinde gerçekleşen bu düşüş trendi ise yatırımcıların piyasa konusundaki beklentilerini karşılayamadı. Bundan dolayı birçok yatırımcı ellerindeki kripto paraları fiat paraya çevirdi. Bu durum zincirleme bir etki yaratarak kripto piyasalarının geri çekilmesi olgusunu kimi zaman derinleştirdi.

Kripto para piyasaları yıllar içinde çok sayıda geri çekilme yaşasa da, bu yıl yaşananlar tüm yıllarlı gölgede bırakmış gibi gözüküyor. Öyle ki piyasadaki yatırımcılar yılın ilk zamanlarından beri bir ikilem yaşıyorlar.

Kripto piyasalarında yaşanan geri çekilmeler, piyasadaki toplam sermayenin düşmesi gibi olumsuzllukara da yol açıyor. Birçok yatırımcının geri çekilme dönemlerde piyasayı olumsuz olarak görmesi, coinlerini fiat paralara çevirmelerine neden oluyor. Ve bu durumda haliyle piyasa kapitilizasyonunun düşmesine neden oluyor.

Piyasa kapitalizasyonu, yatırımcıların kripto paralarını tutma veya dönüştürme kararına göre yükselir veya düşer.

Kripto piyasalarının geri çekilmesi bazı avantajları da beraberinde getiriyor

Fiyatların geri gelmesinin olumsuzluklarına rağmen, aslında bu düşüş ile beraber gelen bazı avantajlarda vardır. Piyasada meydana gelen bir geri çekilme boğa zihniyetine sahip bir yatırımcı için ucuz fiyattan alım fırsatı oluştururken mevcut yatırımcılar içinde daha fazla coin alma imkânı sunar. Bundan dolayı uzmanlar kripto piyasalarında derin bir düşüş gerçekleştiğinde, yatırımcıları varlık satmamaları konusunda uyarırlar.

Kaldı ki fiyatı düşen bir varlığı elinizde tuttuğunuz zaman aslında henüz o varlıktan zarar etmemiş olursunuz. Kar yada zarar sadece varlığı sattığınızda realize olan bir durumdur.

Bunun yanında piyasalar hakkında kapsamlı bir araştırma yapmak ve kripto pazarının tam olarak anlamak, yatırımcıya, işler bazı dönemlerde kötüleştiğinde, dijital varlıklara körü körüne yatırım yapıp kumar oynamak yerine, yatırım için neyin peşinde olduğunu görmesine yardımcı olacaktır.

Kripto analistlerinin çoğu umudunu hiçbir zaman yitirmiyor

Kripto pazarında düşüşe neden olan gelişmeler aslında o pazarın sağlıklı işlediğini gösterir. Geleneksel piyasalara baktığınızda hiçbir zaman devamlı yükselen piyasalar göremezsiniz. Yatırımcı kararları ile şekillenen piyasalar inişli çıkışlı grafikler göstererek ilerlerler. Bu piyasaların doğasında olan bir durumdur.

Zaman zaman sizlere birçok ünlü piyasa yatırımcının tahminlerini paylaşırız. Bu kişiler piyasa düşse dahi inançlarını yitirmeyerek, kripto pazarlarının yükseleceği konusunda tahminlerde bulunurlar. Örneğin; kripto analisti Tom Lee, Bitcoin’in iyi performans göstermediği dönemlerde fiyatının yükseleceğini ve tüm zamanların en yükseği olan 20.000 doların üzerine çıkacağını savunmuştu. Birçok kripto uzmanı ve analistin de Tom Lee’nin tahminine benzer yorumlarda bulunduğunu gördük. Hatta öyle tahminler geldi ki bazıları düşüşlerden bağımsız olarak Bitcoin’in yılsonunda 100 bin dolar, 200 bin dolar ve hatta 400bin dolar olacağını iddia ettiler.

zycrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin