Kripto piyasalarında son durum: Altcoin yükselişi sürüyor
Kripto piyasalarında son durum: Altcoin yükselişi sürüyor

Kripto piyasalarında son durum: Altcoin yükselişi sürüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Toplam kripto piyasası değeri bir noktada saatler içinde 50 milyar doların üzerinde değer kazandı. Günlerce süren durgun fiyat performansının ardından Bitcoin nihayet dün atağa geçti ve ABD mahkemelerinde SEC’e karşı bir başka kripto galibiyetinin ardından saatler içinde 2.000 dolardan fazla değer kazandı. Altcoinler de bugün yeşile döndü; TONCOIN ve BCH %15 artış kaydederek dikkatleri üzerine çekti.

BTC 28.000 doları geçti

Birincil kripto para biriminin etrafındaki manzaranın günlerce oldukça sıkıcı olduğunu söylemek yanlış olmaz. Geçen Perşembe günü 27.000 doları aşmak için yapılan başarısız girişimin ardından varlık 26.000 dolara geri döndü ve Salı gününe kadar yatay seyretti.

Ancak bu durum, ABD’li bir yargıcın Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile olan yasal mücadelesinde Grayscale lehine karar vermesi ve kurumun eski spot Bitcoin ETF başvurusunu incelemeyi reddetmesiyle değişti.

Bunun BTC’nin fiyatı üzerinde büyük bir etkisi oldu; Bitcoin neredeyse iki haftanın en yüksek fiyat etiketini işaretleyerek 28.200 dolara ulaştı.

Bu yerel zirveden bu yana 500 dolardan fazla değer kaybetmiş olsa da, BTC hâlâ gün içinde %5’in üzerinde artış gösterdi. Piyasa değeri 530 milyar doların üzerine çıktı ve altcoinler üzerindeki hakimiyeti CMC’de %49’a yükseldi.

BTCUSD. Source: TradingView

Altcoinler yeşile dönüyor

Genellikle BTC her iki yönde de hızlı ilerlediğinde olduğu gibi çoğu altcoin de aynısını yapar. Ancak bazı altcoinler diğerlerinden çok daha iyi performans gösterdi. BCH ve TONCOIN için de durum aynı oldu. Her iki varlık da bir günde yaklaşık %15 artışla sırasıyla 220 dolara ve 1,73 dolara yükseldi.

Ethereum %6’nın üzerinde değer kazanarak 1.750 dolara ulaştı ancak o zamandan bu yana bir miktar değer kaybetti. Bununla birlikte, ETH gün içinde hâlâ %4 artış gösterdi ve 1.700 doların üzerinde seyrediyor.

Solana %6,5’in üzerinde artış gösterirken, BNB, DOGE, XRP, ADA, MATIC ve LTC bir günde %3 ila 5 arasında değer kazandı.

Toplam kripto piyasası değeri bir noktada 60 milyar doların üzerine çıktı ancak şu anda CMC’de 1.1 trilyon dolara yakın duruyor.

Cryptocurrency Market Overview. Source: Quantify Crypto

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin