Kripto piyasaları hafta sonu
Kripto piyasaları hafta sonu yılın en düşüğüne ilerliyor!

Kripto piyasaları hafta sonu yılın en düşüğüne ilerliyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Perşembe günü, Bitcoin‘in fiyatını 6.150 dolara indiren 300 dolarlık bir mumu gören yatırımcılar umut vaat eden bir görünüme uyandılar. Öyle ki bu seviyelerin Bitcoin için dip seviyeler olduğunu düşünen bir çok kişi vardı. Ancak, bazı yatırımcıların menkul kıymet konusunda yanlış duygulara kapılması ile kripto piyasaları hafta sonu yeni yılın en düşük seviyelerine doğru ilerliyor.

Kripto piyasaları hafta sonu görünümü kan gölüne dönmüş gibi

Kripto para piyasasının şu anki durumunu anlatmak gerekirse, piyasanın tam anlamıyla kan gölüne döndüğünü söyleyebiliriz. Kripto para fiyatlarına baktığımızda, bu yeni gelişmekte olan endüstride ağır düşüşlerin yanında neredeyse artıda olan hiçbir kripto bulunmuyor.

Cuma günü öğleden sonra, Bitcoin’in beklenmedik şekilde satış hacminin artmasıyla birlikte 6.425 dolardan 6.025 dolara ani bir düşüş yaşandı. Bu düşüş hareketi kripto piyasaları hafta sonu saatlerine girerken tüm pazarda hızla yükseldi ve altcoinler de benzer bir düşüş yaşadı. Bu hareketle, tüm kripto paralardan oluşan Pazar sermayesi, 209 milyar dolar ile yeni yılın en düşük seviyesine ulaştı.

Kripto piyasalarında ortak bir nokta olarak, yatırımcılar açıklanan duyurulara göre aynı yönde hareket etti ve fiyatların düşüşüne neden oldu. Bazıları, bunun SEC’in VanEck ve SolidX ETF’in kaderi hakkında nihai bir kararı erteleme kararının doğrudan bir sonucu olduğunu düşünüyor. Pek çok kişi, bu ETF’yi uzun zamandır bekliyor. Çünkü kripto para endüstri liderleri yıllardır bir yatırım aracının son şeklini oluşturmaya çalışıyorlar. Geri adımın atılması ise bu hareketin Bitcoin’in en yeni zirvesi olan 8.500 dolardan bir düşüş eğilimine girmesini mantıklı kılıyor.

Bazı analistler, bu geri çekilmenin, büyük ölçüde düşüş eğilimini derinleştirebileceğini veya kripto fiyatlarının şu anki fiyatından daha düşük seviyelere çekilebileceği büyük bir tezgah üstü satışa neden olabileceğini belirtiyorlar. Diğer yandan pazarın çok yönlü yapısından dolayı, bu düşüş de teknik ve temel faktörlerin herhangi bir kombinasyonunun bir sonucu olabilir.

Birçok analist, Bitcoin için bir sonraki kritik durağın 5.800 dolar olduğunu konusunda hem fikir. Çünkü bu özel seviye, aşağı yönlü fiyat hareketinin önceki aşamalarında güçlü bir destek hattı olduğunu kanıtladı.

İşlem pozisyonları tersine dönebilir mi?

Traderlar ise bu düşüş eğiliminden yararlanmak için ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. Nick Cote açık kısa pozisyonların (satış pozisyonu) değerinin uzun pozisyonların değerini gölgede bıraktığına işaret ediyor. Aradaki fark küçük bir marjdan ibaret olsa da, bu olay yatırımcı hissiyatının hızlıca düşüş eğiliminde olduğunu gösteriyor.

Kimilerine göre ise bu bir tuzak olabilir. Ve satış pozisyonları birden alış pozisyonuna dönebilir. Piyasada ayı tuzağı olarak adlandırlan bu durumun gerçekleşme olasılığı üzerinde de duruluyor. Mevcut durum diğer yandan ünlü milyader Baron Rothschild’in “en iyi satın alma zamanının sokaklarda kan olduğu zamandır” sözünü akla getiriyor.

newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin