FTX borsası ve NBA takımı Miami Heat arasında milyon dolarlık isim anlaşması!
FTX borsası ve NBA takımı Miami Heat arasında milyon dolarlık isim anlaşması!

Kripto piyasaları düşüyor ancak yatırımcılar karamsar gözükmüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Piyasa genelinde kripto para birimleri büyük düşüşler gördü. Ancak yatırımcı duyarlılığı bu hareketi teslimiyet değil konsolidasyon olarak görüyor.

Neredeyse tüm kripto para birimlerinde kayıp görüldüğü için küresel kripto pazarı bugün kırmızıya döndü. Küresel olarak, varlıklar, küresel piyasa değerini 950 milyar doların altına alarak sadece % 6 oranında kaybetti.

En büyük kaybedenler yaklaşık % 8 Ethereum, % 8,2 Chainlink ve % 12,2 düşüşle DeFi projesi Synthetix oldu. Aslında, her proje % 1,3’lük bir kazançla etkileyici büyümesini sürdüren Uniswap’in altındaydı. İlk 20’deki diğer tüm projelerin değer kaybettiği düşünüldüğünde durum fena gözükmüyor.

Kripto Piyasalarında genel durum

nomics-price-chart

Ocak başındaki şevk, yatırım için daha düşünceli bir yaklaşıma yol açmış görünüyor. Ayın başında 90 seviyelerinde olan Korku ve Açgözlülük Endeksi, yatırımcı güveninin azalmasıyla 70’li seviyelere düştü.

Ancak bir kişinin kaybı, diğerinin değeri düşük Bitcoin’i alma fırsatıdır. Duyarlılık daha da kötüleştikçe, teknik göstergeler satın alma fırsatı olduğunu gösteriyor.

Stokastik göstergede BTC/USD, aşırı satım pozisyonunun hemen üstünde. Analiz sitesi Market Milk’e göre, Williams% R ve Bollinger Bands grafiklerine bakıldığında da aynısı söylenebilir.

bitcoin-technical-indicator-chart

Nitekim, veri toplayıcı site Glassnode tarafından yayınlanan bir rapora göre, Bitcoin ve varlık fiyatlarındaki düşüş, yatırımcıların varlıklarını zarara uğratmak zorunda kalacakları için daha genel olarak devam etmesi pek olası değil.

Bitcoin’in aSOPR’a göre (Harcanan Çıktı Kar Oranı), -varlıkların zincirde en son hareket ettiklerinde kar oranının bir ölçüsü- BTC şimdi daha yerleşik bir ritme geri dönüyor.

Raporda, “SOPR’nin düşmesi için, yatırımcıların, piyasanın mevcut şekli göz önüne alındığında olası olmayan bir zararla satış yapmaya istekli olmaları gerekir” diyor.

btc_asopr-1

Glassnode’un Korku ve Açgözlülük Endeksi’nin kendi versiyonu olan Net Gerçekleşmemiş Kar/Zarar çizelgesine göre, Bitcoin hala bir yatırım varlığı olarak kabul görüyor. 40.000 $’dan geri çekilme, teslim olmaktan ziyade bir konsolidasyon olarak görülüyor.

Bu nedenle, bugün günlük tüccarlar için kötü bir haber olsa da, genel görünüm “kripto dünyasında başka bir fırsat günü” gibi görünüyor.

S&P ve Nasdaq yeni rekorlar kırdı

Hem S&P 500 hem de Nasdaq normal seansın sonunda rekor kapanış zirvelerine ulaştığı için, dün Wall Street’te çifte dezavantaj vardı.

Teknoloji devleri Apple ve Facebook’tan olumlu kazanç raporlarının gelmesi beklenen ralliyi teknoloji hisse senetleri yönlendirdi. Tim Cook’un Apple’ı dün % 2.7, Facebook % 1.28, Microsoft ve Google da yükseldi. Dünün en iyi performansı, günlük işlemlerde % 4,12 değer kazanan Tesla oldu.

Ayrıca, Biden Beyaz Saray’dan geçmesi beklenen 1,9 trilyon dolarlık mali teşvik ile ilgili piyasalarda daha geniş bir olumlu hava var. Biden, kurtarma paketinin boyutu ve kapsamı hakkında daha fazla tartışmaya izin verdi. Senato’yu birleştirmeyi planladığından, tasarının muhtemelen Mart ortasına erteleneceğine dair haberler ortaya çıkıyor. Ancak görünüm ABD ekonomisi için hala çetin bir yıla işaret ediyor.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin