Bill Gates ve Ripple CEO'sundan Bitcoin açıklaması: Ortak noktada buluştular
Bill Gates ve Ripple CEO'sundan Bitcoin açıklaması: Ortak noktada buluştular

Amerika’nın büyük üniversiteleri kripto para satın alıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Raporlar, Amerika’nın en büyük üniversitelerinden bazılarının milyarlarca dolarlık bağışları için kripto para birimleri satın aldığını gösteriyor.

Raporlara göre Harvard, Yale, Brown Üniversitesi ve Michigan Üniversitesi gibi üniversitelerden çok sayıda büyük ABD bağışları borsalarda kripto para birimi satın alıyor.

Üniversite bağışları geleneksel olarak para veya akademik kurumlara bağışlanan kripto gibi diğer finansal varlıklardan oluşur.

Coinbase konuyu gündeme getirdi

Bloomberg’de yer alan raporda, Coinbase’in bu ay kripto para yatırımı yapan müşteriler arasında bağışlardan bahsettiği belirtildi.

Anonim kaynak, yatırımların ne kadar süredir gerçekleştiği hakkında daha fazla ayrıntı sorulduğunda şunları söyledi:

“2019 ortasından beri olabilir. Çoğu, en az bir yıldır. Muhtemelen bu yıl bir noktada bunu kamuoyunda tartışacaklarını düşünüyorum.”

Kurumlar ve şimdi üniversiteler kripto paraya yöneliyor

Üniversite bağışları, belirli bir amaç için bir yatırım havuzunu süresiz olarak sürdürmeyi amaçlayan belirli bir yasal yapıya sahiptir ve kripto varlıkları bu yıl şimdiye kadar en iyi performans gösterenleri olmuştur.

Harvard, 40 milyar dolardan fazla varlığa sahip en büyük üniversite vakfıyken, Yale’nin 30 milyar doları, Michigan’ın yaklaşık 12.5 milyar doları ve Brown’ın 4.7 milyar doları elinde tuttuğu belirtiliyor. Bunun ne kadarının kripto varlıklarda olduğu bilinmemektedir, ancak büyük olasılıkla küçük bir kısımdır.

Bloomberg, özellikle Guggenheim Partners LLC ve Paul Tudor Jones gibi ilgiyi artırmaya ve bir emsal oluşturmaya yardımcı olan büyük yatırımcılara atıfta bulunarak, son aylarda kurumsal yatırımın Bitcoin fiyatları üzerinde büyük bir etkiye sahip olduğunu belirtti.

bu haber ilk defa cryptopotato’da yayınlanmıştır


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin