bitcoin 15000 dolar
Bitcoin 15000 dolar bandına girecek mi?

Bitcoin 15000 dolar olabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Piyasanın major kripto parası olan Bitcoin, bugün yaptığı ani yükseliş ile adeta piyasada şok etkisi yarattı. Bitcoin ile birlikte diğer major para birimleri olarak kabul edilen Ethereum ve Ripple’da da benzer oranda yükselişlere şahit olduk. Şimdi ise piyasanın aklındaki tek soru, bu yükselişin devam edip, Bitcoin 15000 dolar bandına girer mi? Dilerseniz bu sorunun cevabını aşağıda teknik analiz çalışmasını yaptığımız grafik eşliğinde değerlendirelim. Ve Bitcoin’in ne yönde hareket edebileceği varsayımları üzerinde duralım

İlk direnç noktası 8100 dolar seviyesi gözüküyor

Bitcoin’in, Aralık ayındaki tarihi yükselişinin ardından, 2018 yılı başlangıcı ile birlikte, -zaman zaman yükselişlerini görsek de-, ana kanalda bir düşüş trendine girdiği görüldü. 2018 yılının ilk çeyreğinin bitmesi ile birlikte kendinden beklenmeyecek derecede durgun bir grafik gösterdi. Buna göre grafiği incelediğimizde kripto paranın 7500-6500 dolar bandında hareket ettiğine şahit olduk.  Bitcoin alışık olduğumuz volatilitesinden uzak olarak bu bandın ortalarında sürdürdüğü seyrine, bugün yaptığı hareket ile son verdi.  Yaklaşık bir saat gibi kısa bir sürede Bitcoin fiyatı, 6840 dolardan 8087 dolara kadar yükselerek, bulunduğu kanaldan çıktı.

bitcoin 15000 dolar
kaynak: tradingview

Teknik olarak yatay seyrinden çıktığını teyit etmek için piyasa genelinde kanal üst çizgisi üzerinde saatlik, bazı durumlarda da 4 saatlik 2 mum hareketinin gerçekleşmesi beklenir. Bitcoin gibi volatilitesi yüksek bir kripto para biriminde ise saatlik grafikte 2 mum hareketinin kanal üst çizgisinin üzerinde kalmasını, yatay trendin bozulduğu şeklinde yorumlayabiliriz.

Bitcoin’in, yazımızın yayına hazırlandığı saatlerde saatlik yaklaşık 1000 doların üzerindeki yükselişinden sonra hafif kar satışlarına maruz kaldığını görüyoruz. Bu gayet beklenebilir bir hareket. Eğer kripto paranın bu hareketi, piyasada kelebek etkisi yaratırsa, yeni oyuncuların piyasaya girişi ile yükselişin devam edebileceğini görebiliriz. Fakat bunu teyit etmemiz için ilk durak olarak fiyatın 8100 doların üzerinde kendine yer bulması gerekmektedir.

Bitcoin benzer hareketi yakın zamanda da yaptı

Öte yandan, Bitcoin’inde görülen bu ani fiyat artışını grafiği incelediğimizde, 18 Mart tarihinde de gerçekleştirdiğini görüyoruz. Finansal piyasalarda gerçekleşen fiyat hareketlerinin birbirini tekrar etme karakteristiği bulunduğu için, bu tarih referans alınarak da bir yorum yapılabilir. 18 Mart hareketini incelediğimizde fiyatın 8.100 dolar direncini kırarak, 10.000 dolar seviyelerine yaklaştığı görülüyor. Fakat 10.000 dolar direncine yaklaşıp, bu noktada takılan Bitcoin, gücünü yitirerek, tekrardan düşüş trendine geri dönmüştü.

Bitcoin 15000 dolar trendi için önümüzdeki birkaç gün çok önemli

Şimdiye döndüğümüzde, ilk olarak bu yükselişin asıl nedenini bulmamız gerekiyor. Kripto para piyasasındaki haberleri takip ederek, yapılacak bir temel analiz ile fiyatın yükselmeye devam edip 10.000 dolar direncinin kırılıp kırılamayacağı tespit edilmeye çalışılabilir. Eğer 10.000 dolar direnci geçilebilirse, analistlerinde ortak görüşü olan makro grafikte Elliot teorisine göre tespit edilen Bitcoin 15000 dolar yolu açılabilir. Fakat Bitcoin fiyatı, grafikte görülen ve destek çizgisi haline gelen -kanalın üst çizgisi- altına sarkarsa, düşüş trendinin devam edeceği kuvvet ile muhtemeldir.

Önümüzdeki günlerde, Bitcoin yeni taraftarlar bulup yoluna devam edecek mi? yoksa gelecek olan kar satışları ile düşüşünü sürdürecek mi? hep beraber göreceğiz.

 

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kar ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin