SIM takası, kripto para sektöründe önemli bir endişe kaynağı

Kripto paranızın olduğunu kimseye söylemeyin, kendinize bile! Çünkü SIM takası yöntemiyle hepsi çalınabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

SIM takası daha yaygın hale geldi. Öyle ki, California REACT Task Force bunu “en yüksek önceliklerden” biri olarak görüyor.

SIM takası, kripto para sektöründe önemli bir endişe kaynağı

Kripto para ekosistemi patlıyor ve binlerce kişi her hafta dünyanın dört bir yanındaki çeşitli konferanslara gidiyor. Bir çok kişi, kripto parayla olan ilişkileri nedeniyle dikkat çekiyor ve bu da onları bir hedef haline getiriyor. Korsanların ucuz bir SIM kartını kullanmasıyla bir kişinin telefonunu kontrol etmesi ve kripto para birimi cüzdanları da dahil olmak üzere içeriğine erişebilmesi için SIM takas işlemi daha yaygın hale geliyor.

KrebsonSecurity blogu geçtiğimiz günlerde, SIM takasının artan tehdidine ve polisin bununla savaşmak için ne yaptıklarına dair etkileyici bir makale yayınladı. Krebs, California merkezli bir polis siber suçları birimi olan REACT Task Force üyeleriyle konuştu.

Bu yöntemle kripto para birimlerinde milyonlarca dolar çalınıyor

REACT’de bir denetçi olan Çavuş Samy Tarazi, bu tür suçların dramatik biçimde arttığını söylüyor ve açıklamalarına şunları ekliyor:

Şu anda muhtemelen konuştuğumuz gibi, SIM takası muhtemelen şu anda REACT’ın en yüksek önceliği. Ayrıca, acil yargı bölgemizde bu konuda çok sayıda mağdur var.

Tarazi, bu tür suçlardan ve suçluların gençliğinden kaynaklanan potansiyel düşüşleri açıklamaya devam ediyor:

Çalınan miktarlar ve bunu elde etmede başarılı olan kişi sayısı için rakamlar muhtemelen tarihi. Özellikle 19 ila 22 yaş arasındaki kripto para birimlerinde milyonlarca dolar çalabilen çocuklar hakkında konuşuyoruz. Yani, eğer birisi 100.000 dolarlık soygun yaptıysa, bu büyük bir dava, ama şimdi eBay’den 99 centlik bir SIM kart satın alan, ucuz bir brülör telefonuna takılan, bir çağrı yapan ve milyonlarca dolar çalan biriyle uğraşıyoruz. Oldukça dikkat çekici.

Kripto paranızın olduğunu kimseye söylemeyin! Kendinize bile…

REACT Task Force üyeleri, korsanların kripto para birimi sektöründe bilinen kişileri hedef aldıklarını söylüyor. Bu, şirketlerin başkanları, sözleşmelerde konuşanlar ve kripto para birimi yatırımları hakkında sosyal medyada açıkça konuşanları içeriyor. Bu, bireylerin büyük ihtimalle kripto para birimi cüzdanlarına sahip olma ihtimalinin yüksek olduğu anlamına gelir. Teğmen John Rose, SIM’in kurbanı olanların kişisel banka hesaplarından endişe etmelerine rağmen, gerçekte hırsızların sadece kriptolarını hedef aldıklarını söylüyor.

John Rose konuyu şu sözlerle detaylandırıyor:

Birçok SIM takas kurbanı, bu saldırılar meydana geldiği zaman kişisel bilgilerinin ne kadarının açığa çıktığı konusunda çok korkuyor. Ancak saldırganlar, bu fonların çevrimiçi borsalarla aklanabileceği ve işlemlerin tersine çevrilemeyeceği için kripto para birimlerini hedeflemekle büyük ölçüde ilgileniyor.

Birçok kişi SIM kart takası yöntemi ile kripto paralarını çaldırıyor

SIM takas suçlular için oldukça kazançlı olabilir. Bir brülör telefonuna ve bir SIM kartına harcanan sadece birkaç dolar ile kriptoda milyonlarca dolar tam anlamıyla çalınabilir. Örneğin; 20 yaşındaki Joel Ortiz, REACT tarafından yakalanmadan önce yaklaşık 5 milyon dolar çaldı.

Bu gençlik hareketi 19 yaşındaki Xzavyer Clemente Narvaez ile devam ediyor. Bir milyon doları çaldı ve yakalanmadan önce 200.000 dolarlık McLaren lüks arabasını satın aldı. Muhtemelen SIM takasından en çok zarar gören kişilerden biri de, BitAngels yatırım grubunun kurucu ortağı Michael Terpin. Telefon bilgisi çalındıktan ve başka bir telefona takıldıktan sonra hesaplarından çalınan 24 milyon dolarlık kripto paraya sahipti.

Benzer yöntemle Türkiye’de bir Bitcoin soygunu yaşandı

Geçtiğimiz günlerde bildirdiğimiz üzere Türkiye’de bir Bitcoin soygunu yaşandı. Kripto para yatırımcılarının cep telefonu numaralarını kendilerine yönlendiren dolandırıcılar, 437 bin liralık kripto parayı çaldı. Dolandırıcılık grubunun, kripto paraları kendi hesaplarına transfer etmek için kripto para sahiplerinin cep telefonu numaralarını kendilerine yönlendirdikleri belirtiliyor. Bu dolandırıcılık çetesinin üyeleri bunu yapmak için sahte kimlik ve evrak hazırlayarak GSM bayisinde telefonlarını çaldırdıklarını belirterek yeni SIM kart çıkarttılar. Daha sonra kripto para sahiplerinin haberleri olmadan, hesap bilgilerine ulaşan dolandırıcılar tüm kripto paraları çaldılar.

Livebitcoinnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin