Kripto paralarla kara para aklama da inanılmaz artış!
Kripto paralarla kara para aklama da inanılmaz artış!

Kripto paralarla kara para aklamada inanılmaz artış

service service
Share

Share This Post

or copy the link

The Japan Times’ın haberine göre, kripto para birimleriyle bağlantılı olarak kara para aklama ile ilgili 7.000 vaka yaşandı. Bu, 2017 yılında dokuz aylık bir süre içinde gerçekleşen 669 vakayla karşılaştırıldığında on kat artış anlamına geliyor.

Kara para aklama %960’lık bir artış gösterdi

Raporlanan davalardaki artış, hükümetin bütün kripto para birimi borsalarının şüpheli işlemlerle ilgili tüm verileri iletmesini sağlamasının ardından ortaya çıktı. Nisan 2017’de yürürlüğe giren yasa ile geçen yıl en az 7.096 vaka bildirildi. Yani sadece dokuz ayda %960’lık bir artış yaşandı.

Şüphelenilen 7 bin davadan bazıları, yanlış ve eksik verilen kimlik bilgileri ile tespit edilirken, diğer şüpheli durumlar ise birden fazla yurtdışı hesaplarıyla bağlantılı olmasının ardından ortaya çıktı.

Nisan 2017’de Japonya, tüm kripto borsalarının Finansal Hizmetler Ajansına (FSA) kaydedilmesini ve aynı kurumdan bir işletme lisansı almasını zorunluluk haline getiren bir yasa çıkardı. Geçen yıl boyunca, otorite düzenlemeleri sıkılaştırdı hatta denetleyici kurumların tüm kripto para birimi borsaları üzerinde gözetim yapmasına izin verdi.

Fxstreet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin