Sektör hareketli bir hafta geçirirken Bitcoin, Ethereum ve Rippe gibi devlerin yükselişi ile Kripto Paraların piyasa hacmi 500 milyar dolar’ı aştı.
Kripto Paraların piyasa hacmi yarım trilyon dolar’ı aştı
Kripto Paraların piyasa hacmi güne 460 milyar doların üzerinde başladı ve 500 milyar dolar için oldukça yaklaştı. Hareketli devam eden haftada yükselişini sürdüren birçok kripto para birimi, toplam hacmin yarım trilyon dolar’ı aşmasını sağladı. Haberin yazıldığı dakikalarda Kripto Paraların toplam piyasa hacmi yeni rekoru coinmarketcap verilerine göre 507 milyar 450 milyon dolar olarak kaydedildi.
Bitcoin piyasa hacmi 287 milyar doların üzerine çıkarken, Ethereum 66.5 milyar dolara, Bitcoin Cash, 27 milyar dolar, Ripple ve Litecoin ise 18 milyar doların üzerine çıktı.
Microsoft ile anlaşma imzalayacağı yönünde süpekilasyonlara yanıt olarak ”Microsoft ile resmi bir ortaklığının bulunmadığını” açıklayan IOTA 12 milyar doların üzerinde piyasa hacmine sahip.
Dash, 6.9 milyar dolar, Monero 5 milyar dolar, Nem 4.8 milyar dolar, Bitcoin Gold ise 4.6 milyar dolar piyasa hacmine sahip.
Yanlızca birkaç ay önce sayısı henüz 10 olan piyasa değeri bir milyar doları aşan kripto paraların sayısı 23’e ulaştı ve onları takip eden değeri bir milyar dolara yaklaşmış 3 aday daha bulunmakta.
Kripto Paraların piyasa hacminde büyüme hızı
Makalenin yazılmaya başlandığı dakikalarda Kripto Paraların piyasa hacmi tam olarak 507 milyar 400 milyon dolar iken, makalenin sonuna geldiğimizde yalnızca dakikalar içinde bu rakam 507 milyar 835 milyon dolara yükseldi. Dakikalar içinde 435 milyon dolarlık bir artış. Bu rakam dünyadaki birçok şirketin değerinden daha yüksek.
Bir kripto para biriminin piyasa hacmi ya da piyasa değeri, o anki işlem gördüğü kur ve piyasada dolaşımda olan üretilmiş miktar ile çarpılarak hesaplanabilir.
Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kar ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.