23 Şubat Kripto para piyasası
23 Şubat Kripto para piyasası

Kripto paraların piyasa değeri 500 milyar doları aştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Şubat ayında ilk kez kripto para piyasası toplam pazar değeri 500 milyar dolara ulaştı. Bitcoin ile beraber diğer altcoinlerin de yükselmeye başlaması piyasası canlandırdı.

Geride bıraktığımız 24 saatte Bitcoin, %9’luk artışla 10.030 dolardan 10.850 dolara tırmandı ve bu yükselişle birlikte özellikle Güney Kore pazarında %2-3’lük primle işlem görmeye başladı.

Kripto paraların piyasa değeri yükseldi

Japonya ve ABD gibi büyük pazarlara kıyasla, Güney Koreli kripto para piyasasında çoğu kripto paranın arz miktarı daha düşüktür. Dolayısıyla, Bitcoin veya diğer kripto paraların yükselişi ile beraber prim oranları yeniden ortaya çıkma eğilimi gösterir. Primlerin yeniden ortaya çıkması, özellikle Asya pazarında kısa vadeli iyileşmenin bir göstergesi olarak yerel yatırımcılar tarafından kripto paralara olan talebin arttığına işaret ediyor.

btc

Bitcoin’in tüm büyük kripto para borsalarında günlük ticaret hacmi geçen 24 saat içinde, geçen haftadanın tamamından daha fazla oldu. Birkaç analist, Bitcoin’in fiyatı 11,500 doları aşabilirse, 13.000 dolar bölgesine doğru ivme kazanacağını belirtti.

Bu haftanın başlarında Güney Kore’deki bazı ana akım medya organları, birçok ailenin yeni ay yılı nedeniyle çocuk ve gençlere verdikleri harçlıkları nakit olarak değil Bitcoin ile yaptığını söylemişti. Ancak bu olayın, Bitcoin’in son günlerde yukarı doğru tırmanan fiyatına herhangi bir katkısı olmadı. Fakat bu olumlu haberler sayesinde Güney Kore piyasasında Bitcoin’e olan talep miktarı artıyor.

Ethereum ve geri kalan büyük kripto para birimleri, geçtiğimiz hafta Bitcoin fiyat trendini takip etti. NEO gibi sadece birkaç kripto para birimi, son 24 saat içinde Bitcoin’den daha iyi performans gösterdi. Diğer kripto para birimleri, Bitcoin’in güçlü yükselişine ayak uydurmak için büyük çaba harcadı.

Birçok ICO projesi ve tokenler, İsviçre’den gelen bazı iyimser raporlar nedeniyle değerini arttırdı. Bu hafta, İsviçre mali gözlemcisi ICO’ların şeffaflığını düzenlemeyi amaçlayan bir kılavuz yayınladı. ICO’ların çoğunun İsviçre kökenli olduğu göz önüne alındığında, gelecekte de ICO’ların yapılmasına izin vermeyi planlayan hükümet, Blockchain projeleri için daha iyi bir ekosistem oluşturmaya çalışacak.

 

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin