Kripto paraların kalbi hala atıyor, çünkü sektöre inanç var

Kripto paraların kalbi hala atıyor mu? Tekrar zafer kutlamaları yapacak mıyız?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin 15 ayın en  düşük seviyesini de gördü. Ethereum momentumu yakalamaya ve mücadeleye devam ediyor. İsviçreli bir ETP’nin duyurulması, düzenlenmiş Bitcoin vadelileri, bir kripto platformu başlatan Alman borsası ve kurumsal yatırımcıların sektöre girmesine rağmen piyasa kanamaya devam ediyor. Gemiye atlamanın zamanı geldi mi? Kayıplarımızı azaltıp dışarı mı çıkmalıyız? Kripto paraların kalbi hala atıyor mu yoksa sonu geldi?

Fiyatlar sektörde bir gösterge mi?

Bu sorunun kesin cevabını kimse bilmiyor. Elbette tahmin yapma mümkün. Zaten son dönemde gelen yorum ve tahminlere bakıldığında uzman ve analistler fiyat düşüşlerinden etkilenmiyor ve piyasaya yönelik iyimser kalmaya devam ediyorlar. Fiyatların daha küçük akıllar için olduğunu öne süren birçok uzman da var. Bu uzmanlara ilk örnek olarak Tezos kurucusu ve CEO’su Kathleen Breitman verilebilir. Breitman konuya yönelik şunları söylüyor:

Fiyat, büyük bir dikkat dağıtıcı. Temmuz 2017’de ICO’dan 232 milyon dolar topladık. Piyasada iniş ve çıkışlar çok. Teknolojinin uzun vadedeki vaatlerine çok fazla inancım var. Hiçbir zaman fiyatları kontrol etmiyorum… Fiyatlar daha küçük zihinler için.

Bitcoin (BTC) yıllık düşük eğilimi boğa ile atlatmak

Cambridge Üniversitesi tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre, Bitcoin’in ölümü büyük ölçüde abartıldı. Bu sonuca ulaşmak için, ikinci Global Cryptoasset Benchmarking Study isimli çalışma, Bitcoin’in şu anki fiyatını 2017 yılının Ocak ayındaki seviyeleri ile karşılaştırıyor. Cambridge Üniversitesi raporunda konuya yönelik şu açıklama yer alıyor:

Piyasa ve ekosistemin ölümüne dair spekülasyonlar büyük ölçüde abartılıyor ve bu nedenle, endüstri katılımcılarının gelecekteki genişleme planları eninde sonunda ertelenecek gibi görünüyor.

Bir boğa koşusu olabilir mi?

Bir başka Bitcoin boğası Anthony Pompliano ise piyasaya olan inancını şu sözlerle anlatıyor:

Yine de, hala buradayız. Para kaybediyor olabiliriz, ama çoğumuz inancımızı kaybetmiyoruz.

Pompliano sonuna kadar yükseliş trendine bağlı kalıyor. Ayrıca uzman daha önce şu vurucu açıklamayı da yaptı:

Kripto pazarı önümüzdeki 10 yıl içinde S&P’den daha iyi performans gösterecek. Ama çok yakın da olmayacak. Kamu borçları tarihte en uzun boğa piyasasında ve bugün aşırı değerleniyor.

Bu uzmanlar sadece bir örnek… Nasdaq ve Bakkt’ı gerekçe yaparak kripto uzun ömürlülüğü için bayrak uçuran birçok kripto kişiliği var.

Kripto paraların kalbi hala atıyor, çünkü sektöre inanç var

Erik Voorhees ise bir keresinde, dünyayı pürüzsüz bir öngörülebilir eğri içinde değiştiremeyeceğinizi söyledi. Uzman bu açıklamayı sektördeki iniş çıkışlardan rahatsız olan ve sürekli kripto paralar için ağıt yakan kişiler için vurguladı.

Kripto paraların kalbi hala atıyor
Kripto paraların kalbi hala atıyor

Bu devam eden ayı piyasası, Blockchain devrimini düşündüğümüzde çok uzun sürmeyecek gibi görünüyor. Ayı piyasası çok kısa bir süre de bitmeyebilir, ama uzman ve analistlere göre kriptonun kalbi hala atıyor ve zafer danslarını tekrar yapmaya başlayacak.

Nulltx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin