Küresel Blockchain piyasası nasıl değişecek?
Küresel Blockchain piyasası nasıl değişecek?

Rapor: Küresel Blockchain piyasası önümüzdeki 6 yılda nasıl bir değişim geçirecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Küresel Blockchain piyasası ile ilgili önümüzdeki 6 seneyi kapsayan geniş çaplı bir rapor yayımlandı. “Blockchain Teknolojisi Pazar Büyüklüğü, Hisse ve Eğilim Türlerine Göre Analiz Raporu (Kamu, Özel, Hibrit), Uygulamaya Göre (Finansal Hizmetler, Tüketici Ürünleri, Teknoloji, Telekom) ve Segment Tahminleri, 2018–2024” ismini taşıyan rapor, teknolojiye ilişkin çok kapsamlı bilgi ve tahminler sunuyor.

Araştırma ve piyasalar, Blockchain teknoloji pazarının önümüzdeki altı yıl içinde 7,59 milyar dolarlık bir sektöre dönüşebileceğini iddia ediyor. Rapora göre sektör %37,2’lik bileşik yıllık büyüme oranı (CAGR) yaşayacak. Dağıtık defterlere artan talep, pazarın benzeri görülmemiş bir oranda büyümesine yardımcı olacak.

Blockchain teknolojisine talep kimlerden gelecek?

Dağıtık defterlerin rolünün, finansal hizmet pazarında olduğu kadar tüketici ve endüstriyel ürünlerde de çok belirgin hale gelmesi bekleniyor. Raporda yer alan ifadelere göre teknoloji, sağlık, ulaşım, medya ve telekom şirketleri de teknolojinin giderek daha fazla farkına varacak ve talebi hızlandıracak. Kamu sektörünün Blockchain teknolojisine olan ilgisinin de büyümenin ana unsurlarından biri olacağı düşünülüyor.

Genel olarak farklı endüstriler, Blockchain’in bilgiyi takip etmek için tedarik zincirlerinde uygulanabilecek güvenli, değişmez bir kayıt tutma sistemi olarak kullanılabileceğini anlayacak. Sadece bu değil; Blockchain ayrıca üçüncü taraf doğrulama sistemlerinin kullanımını ortadan kaldırarak ürün doğrulamada yardımcı olabilir. Ayrıca, çevrimiçi işlemlerinizi hızlandırabilir, para birimini dijitalleştirebilir ve ağa bağlı çeşitli taraflar için güvenli çevrimiçi ödeme ağ geçitleri oluşturabilir.

Teknoloji aynı zamanda muhasebe sorunlarını çözebilir, çoğaltılan kayıtları azaltabilir, kayıt tutmadaki hataları en aza indirebilir ve mutabakat ihtiyacını ortadan kaldırabilir. İşlemleri hızlı bir şekilde doğrularken ve farklı sistemleri iş dünyasına daha etkin bir şekilde bağlarken maliyet tasarrufu için yararlı olabilir.

Bankacılık, finansal hizmetler ve sigorta sektörü, teknolojiye büyük ilgi gösteriyor. Kripto para kabul eden tüccarların sayısı da aynı şekilde artışını sürdürüyor.

Rapordan dikkat çekici diğer satır başladı

Finansal kurumlar, riski en aza indirmek ve finansal süreçlerinin verimliliğini artırmak için Blockchain piyasasındaki en etkili oyunculardan biri olacak.

Kamu blok zincirleme segmenti, öngörüye göre %39,2’lik bir CAGR (Yıllık bileşik büyüme oranı) gösterecek. Piyasa hala erken bir gelişme aşamasında olacağından, birçok yeni entegrasyon ve yeniliklere tanık olunacak.

Piyasa büyümesi, Blockchain’lerin geri dönülmez acil yerleşimler sağlamasıyla da körüklenebilir.

Küresel Blockchain piyasası büyük oyuncuların omuzlarında yükselecek

Piyasadaki önemli satıcılar arasında R3, IBM Corporation, Linux Vakfı, Ripple, Eric Industries, Djgital Asset Holdings, Circle Internet Financial Limited, Chain Inc., Safello ve Post-Trade Distributed Ledger yer alacak.

Raporun 80 sayfalık tam versiyonu, 3 bin 982 avro karşılığında satın alınabiliyor.

blokt

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Büyük dava öncesi Ripple yalnız mı kalıyor?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin