kripto paraları korumak
kripto paraları korumak

Kanada bankası, kripto paraları korumak için kasalar oluşturuyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Değerli eşyalara yönelik tehditler, genellikle güvenli ortamlarda tutulmalarının nedenlerinden biridir. Bu tehditler hırsızlık, doğal afet, yangın, yetkisiz kullanım ve çeşitli zararlar şeklinde olabilir. Değerli eşya sahipleri ise bu tehditlere ve beklenmedik kazalara karşı koruma sağlamak için, sahip oldukları eşyaları korumak adına bazı tedbirler alırlar. Kripto paraları korumak da artık yavaş yavaş bir gereklilik haline gelmektedir.

Dijital varlıklar dikkat çekiyor

Kişisel eşyaları güvence altına almanın en yaygın ve en güvenilir yollarından biri banka kasalarında saklamaktır. Bu nedenle, Kanada merkezli banka olan Versabank İnç. Tarafından kripto para birimleri için bir kasa inşa edildiğinin açıklanması, bu dijital varlıklara verilen önemi ortaya koyuyor.

Blok zincir ve kripto para birimleri henüz gelişmekte olan piyasalar arasındadır. Dijital varlıklar, mülkiyete erişmeyi sağlayan özel anahtarları koruma kabiliyetine sahip olan Blockchain ürünleridir. Bu özel anahtarların, kaybedilmesi, otomatik olarak bağlandıkları her coin ve varlıkların da kaybedilmesi anlamına geldiğinden, oldukça hassas nesnelerdir.

Kişisel anahtarlarınız hakkında her şey

Bir özel anahtarı bir şekilde kaybetmek, Bitcoin’ler gibi dijital varlıkların sonsuza kadar kaybolduğu anlamına gelir. Böyle değerli bir varlığı korumanın neden bu kadar hassas olduğunu düşünebilirsiniz. Gerçek şu ki, bu sistem, son teknolojiye sahip bir güvenliğin parçasıdır. Bir kripto para cüzdanında saklanabilecek değeri düşündüğümüzde, güvenlik soruları vb. Yanıtlayarak geri alınma yöntemlerinden doğabilecek açıklardan dolayı, bu durum mülkiyet hırsızlığına açık bir yol olacaktır.

Çoğu cüzdan, kripto paraları korumak adına özel anahtarlar kaybolduğunda veya unutulduğunda cüzdanlara erişme yöntemlerine sahiptir. Örneğin, Bitpay’ın on iki sözcüklü yedek cümle özelliği, şifreler unutulduğunda yeniden erişim kazanmak için kullanılabilir. Bununla birlikte, kullanıcılar bunu daima güvenli bir yerde tutmak ve asla kimseyle paylaşmamaları konusunda uyarılmaktadır.

Kayıp coinler hikâyesi

Gallerli James Howells’in hikayesi Bitcoin dünyasında oldukça popülerdir. Howells, coinler oldukça düşük değerlerde seyrederken, 2013’te 7,500 Bitcoin içeren sabit sürücüsünü atan adam olarak bilinir. Böylelikle Bitcoin’ler artık kaybolmuştur ve o coinlerin şu andaki değerine rağmen geri alınması imkansızdır. Bazı diğer kripto paralar ise ya haber değeri taşımayacak kadar küçük sayılarda olduğu için ya da sahiplerinin ölümü gibi nedenlerle sessizce kaybolmuş olabilir. Bu tür senaryolara bağlı olarak ölüm ya da diğer nedenlerden dolayı, bu büyüklükteki varlıkların korunabileceği ve hatta varislere devredilebileceği konusunda sorular ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle, dijital varlıklara ve kripto para birimlerine eklenen mevcut değeri ve olası potansiyeli dikkate alındığında, Versabank Inc.’in eylemleri, ekosistemin gelecekte ne bekleyeceğine yönelik bir işarettir.

Kripto paraları korumak  için dijital bir kasa

Versabank’ın CEO’su David Taylor, dijital yapının arkasındaki teknoloji üzerine şunları söylüyor:

“Bu pazardaki ayrıcalığımız, güvenli ve üst düzey mahremiyete sahip olmaktır. Bankada bu dijital yapıya erişebilecek her hangi bir alternatif bulunmamalıdır düşüncesindeyiz. Bu dijital yapı sadece kişilerin sayısal anahtarlarını koyabileceği özellikte bir ortam olmalı.”

Bu dijital kasa, siber güvenlik uzmanı Gurpreet Sahota liderliğindeki yazılım mühendisleri ekibi tarafından tasarlanmaktadır. Yapının, dijital varlıkları tüm dünyadaki bilgisayar sunucularına güvenli bir şekilde depolayarak çalışması planlanmaktadır. Banka, aynı emanet kasalarda olduğu gibi içeriğinde ne olduğunu bilemeyecek ve Versabank içeriğe hiç bir şekilde erişim sağlayamayacaktır. Banka kasaları, değerli eşyaları ve kayıtları uygun şekilde depolamak için en güvenli ortamlardan biri olarak kabul edilmektedir. Dijital varlıklar, ana hatlarıyla yavaş yavaş arttıkça uygun yöntemlerle güvenlik ve aktarım da dahil olmak üzere daha resmi ve organize yönetim yöntemleri geliştirilmesi bekleniyor.

ccn

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin