Kripto paralardaki vergi oranının düşürülmesi yatırımcılar için iyi bir zamana denk geldi
Kripto paralardaki vergi oranının düşürülmesi yatırımcılar için iyi bir zamana denk geldi

Kripto paralardaki vergi oranı yarıya indirildi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Fransa, sermaye kazançları üzerindeki kripto kazanç gelir vergisi oranını yarıya indirdi, vatandaşları yatırım yapmaya teşvik etti ve hatta piyasada bazı kârlar elde etti. Fransa’nın bu hamlesi ile kripto paralardaki vergi oranı yarıya indirilmiş oluyor.

Kripto paralardaki vergi oranının düşürülmesi yatırımcılar için iyi bir zamana denk geldi

Fransa’da Danıştay, kripto para birimlerindeki vergi oranının %45’ten %19’a indirilmesi gerektiğine hükmetti. Çoğu gelir için genelleştirilmiş sosyal katkı (GSC) eklendiğinde, vergi oranı yükselecek, ancak yine de %40 eşiğinin oldukça altına düşecek. Bu karar kripto para birimi yatırımcıları için iyi bir zamana denk geldi. Bugün yeşil alanda işlem gören 10 kripto para ile birlikte Bitcoin ticareti, 9.000 doların üstüne çıktı.

Kripto paralardaki vergi oranı yarıya indirildi
Kripto paralardaki vergi oranı yarıya indirildi

Fransa’nın en yüksek idare mahkemesi olan Danıştay, kripto para birimi kazançlarını, değerli metaller gibi “taşınır mal” olarak kabul edildiğini ve bu nedenle daha önceden verilmiş olandan daha düşük bir vergi oranına tabi olduğu belirtti. Ayrıca 2014’ten beri yürürlükte olan kurallar değiştirilerek vergi oranı düşürülecek.

Madencilik gibi ticari faaliyetler yine %45’lik vergi oranına tabii tutulacak

Yerel Fransız raporunda, karar öncesinde kripto para birimi kazançlarının endüstriyel ya da ticari olmayan kârlar olduğu belirtildi. Bu sınıflandırma sistemi kapsamında, kripto para birimleri için sermaye kazançları vergisi, en yüksek vergi karşılığı olan konut sakinleri için %45 olarak gerçekleşmişti. Aynı zamanda kripto paralara ilişkin madencilik gibi ticari faaliyetler yine %45’lik vergi oranına tabii tutulacak. Düşük oran, yatırım kazançları için özel olarak tasarlandı.

Taşınır mallar olarak yeni sınıflandırma ile, kripto para birimi kârları, taşıtlar, uçaklar ve değerli metaller olan fikri mülkler gibi taşınabilecek varlıklara daha çok benzemekte. Bu kategori, kripto para transferleri için daha cazip olan bir %19 vergi oranını ortaya çıkarıyor.

Fransız yetkililer kripto paralara olumlu bakıyor

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, bu yılın başlarında düzenlenen G20 toplantısında kripto paraların gündemde olmasını isteyen yetkililerden biriydi. Le Maire, Bitcoin ve diğer kripto paralara olumlu bakan bir kişi. Bruno Le Maire, şimdi Fransa’nın Blockchain girişimleri için dost ülke olması konusunda çalışmalar yürütüyor.

Daha önce bir kripto para donanım cüzdanıyla poz veren Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un da kripto paralara sıcak bakıyor gibi görünüyor. Geçtiğimiz yıl Fransa, Blockchain teknolojisini kullanarak listelenmemiş menkul kıymet alım satımını desteklemek için bankalara yeşil ışık yaktı.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin