Kripto paralarda bu hafta nasıl geçti? Öne çıkan gelişmeler
Kripto paralarda bu hafta nasıl geçti? Öne çıkan gelişmeler

Kripto paralarda bu hafta nasıl geçti? Öne çıkan gelişmeler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Geçen haftaki şiddetli altcoin rallisi bu hafta azaldı, çünkü Chainlink, XRP, XLM, Stellar ve TRX son yedi gün içinde kayda değer kazançlar kaydeden tek kripto paralardı.

Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) hafta sonuna geçen haftaya göre biraz daha düşük girdi. CoinGecko’ya göre Bitcoin, %1,5 düşüşle şu anki fiyatı olan 29.869 dolara geriledi. Bu arada, dünyanın ikinci en büyük kripto parası ETH, yazı yazılırken %2,5 düşerek 1.888 dolardan işlem görüyor.

Bu hafta önde gelen para birimleri arasında en sert düşüşler, %9,8 düşüşle 25,68 dolara düşen Solana (SOL) ve %8,1 düşüşle 13,77 dolara düşen Avalanche’den (AVAX) geldi. Birkaç altcoin değer kazandı; özellikle, Toncoin (TON) %8,3 artışla 1,46 dolara, Stellar (XLM) %23 artışla 0,163126 dolara ve Chainlink (LINK) %15 artışla 7,98 dolara yükseldi.

Chainlink, ana ağında Çapraz Zincir Birlikte Çalışabilirlik Protokolü’nün (CCIP) piyasaya sürülmesiyle Pazartesi günü rallisine başladı. Protokol şu anda Avalanche, Ethereum, Optimism ve Polygon ağlarını desteklemektedir. Ayrıca DeFi borç verme protokolleri Aave ve Synthetix ile entegre edilmiştir. Chainlink, TradFi kurumlarının tokenleştirilmiş dijital varlıklara girmesinin bir rampa olduğunu söylüyor.

Haftanın haberleri

Pazartesi günü, G20 bekçisi Finansal İstikrar Kurulu, düzenleyiciler için kripto şirketlerini ve pazarlarını denetleme konusunda dokuz üst düzey tavsiye yayınladı. Ayrıca, stabilcoinlerin gözetimi hakkında gözden geçirilmiş tavsiyeler yayınladı.

Öneriler, FTX ve Terra ölçeğinde kripto çökmelerini önlemek için tasarlandı; düzenleyiciler arasında sınır ötesi işbirliği çağrıları, kripto ihraççıları için yönetişim gereklilikleri ve sektör için zorunlu açıklamalar dahil olmak üzere FSB’nin konuyla ilgili kamu istişaresinden alınan geri bildirimleri içeriyor.

Ertesi gün ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, resmi inceleme için Valkyrie’nin Bitcoin Spot ETF teklifini kabul etti. Bu, 13 Temmuz’da varlık yöneticisi titan BlackRock’un ardından bir sonraki tura geçen ikinci spot ETF başvurusu.

Borsa operatörü Nasdaq Çarşamba günü, bir dijital varlık saklama hizmeti başlatma planlarını ertelediğini söyledi. Nasdaq CEO’su Adena Friedman, “ABD’deki değişen iş ve düzenleyici ortamı göz önünde bulundurarak, ABD dijital varlık saklama işini başlatmamızı ve ilgili lisansı almak için ilgili çabalarımızı durdurma kararı aldık.” Şirketin “dijital varlık ekosisteminin gelişimini desteklemeye kararlı kalacağını” da sözlerine ekledi.

Son olarak, Cuma günü, Washington’daki Cumhuriyetçi milletvekilleri 21. Yüzyıl Yasası için Finansal Yenilik ve Teknoloji başlıklı 212 sayfalık bir yasa tasarısını sundular. Tasarı netlik ve “çok ihtiyaç duyulan bir düzenleyici çerçeve” getirmeyi amaçlıyor. Yasa, blok zincirlerinin merkezi olmayan olarak onaylanması için bir yol içeriyor. SEC, token ihraç edenlerin projelerinin yasada belirtilen standardı karşıladığı yönündeki iddialarına karşı çıkma fırsatına sahip olacaktır. Ayrıca, dijital varlık ihraççılarının şeffaflığı ve uyumluluğu için bir ifşa rejimi oluşturmayı amaçlamaktadır.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin