featured

Kripto paralara yatırım yaparken dikkat edilmesi gereken 5 kilit nokta nedir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin ve diğer kripto para birimleri, 2021 yılındaki boğa piyasasıyla birlikte yeniden popülerliklerinde büyük bir artış yaşadı. Kriptolar giderek daha yaygın hâle geliyor. Peki kripto paralara yatırım yapmanın en kolay yolu nedir? İşte profesyonel biri gibi kriptolara nasıl yatırım yapabileceğinize dair 5 ipucu!

Yatırım için en popüler kripto para birimleri nelerdir?

Bitcoin en büyük ve en popüler kripto para birimidir. %40’ın üzerindeki piyasa değeri hâkimiyetiyle liderliğini sürdürüyor. Bu nedenle BTC, piyasadaki diğerler birimlerinin hareketleri üzerinde muazzam bir etkiye sahiptir.

kripto yatırım

 

Diğer popüler kripto para birimleri ise Ethereum, Cardano, Solana, Terra’dır. ve XRP. Birçoğu eksiksiz, merkezi olmayan bir ekosistem sunar. Akıllı sözleşmelerle bu blockchain’ler, birçok merkezi olmayan uygulamanın temeli olabilir.

Kriptolara yatırım kolay mı yoksa karmaşık mı?

Bu konuyla hiç ilgilenmemiş olan herkes, yeni bilgiler karşısında çabucak bunalabilir. Kripto paralara yatırım yapmak için öncelikle yatırım yapmak istediğiniz birimler hakkında daha fazla bilgi edinmelisiniz.

Konuya aşina olduğunuzda, daha hızlı ve daha kolay yolunuzu bulacaksınız. Ancak başlangıçta blockchain’in yapısı, cüzdanlar, fiyat analizi ve kripto para birimlerine yatırım yapabileceğiniz platformların nasıl çalıştığı gibi konular bunaltıcı olabilir.

Neyse ki, çoğu borsa veya komisyoncu artık oldukça kullanıcı dostu. Yani herkes için yatırım fırdatları sunuyorlar.

Kripto para birimleri hâlâ yatırım yapmaya değer mi?

Kriptolara erken yatırım yapan birçok insanın büyük paralar kazandığını kesinlikle duymuşsunuzdur. Ancak bu, 2022 yılında yatırım yaparak kazanmak hala mümkün mü?

Bu yazının yazıldığı sırada fiyatlar, içinde bulunduğumuz piyasa aşamasına bağlı olarak oldukça düşük. Dolayısıyla bu fiyatlardan yatırım yapmak oldukça kârlı olabilir. Yani, birkaç yıl içinde şimdi yapılan bir yatırım sayesinde çok para kazanmak mümkün.

İşte kripto yatırımı ile ilgili 5 ipucu

İşte yatırım yapmadan önce yararlanabileceğiniz 5 ipucu.

1.Yalnızca kaybetmeyi göze aldığınız kadar yatırım yapın

Kriptolara yatırım yaparken göz önünde bulundurulması gereken kilit noktalardan bir tanesi budur. Çünkü piyasa çok değişkendir ve risk her zaman yüksektir. Dolayısıyla sadece kaybetmeye göze alabildiğiniz kadar yatırım yapmalısınız.

2.Projeyi Tanıyın

Bir kripto para birimine yatırım yapmadan önce, teknoloji ve arkasındaki geliştiriciler hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Yani tanımadığınız bir projeye körü körüne yatırım yapmamalısınız.

3.Yatırımınızı çeşitlendirin

Klasik yatırımlarda olduğu gibi kripto paralarda da yatırımınızı çeşitlendirip dağıtmalısınız. Bitcoin gibi sadece bir tane para birimi satın almayın. Yatırım için ayırdığınız parayı birden fazla farklı birime dağıtmanız daha mantıklı olacaktır.

4.Kendi cüzdanınızı kullanın

Bir cüzdan, kripto birimlerinizi depolamak için uygundur. Kripto borsaları bu işlevleri yerine getirebilir. Ancak kendi cüzdanınıza sahip olmak, yatırımlarınız üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmanızı sağlar. Aynı zamanda çok daha güvenlidir.

5.Güncel kalın

Kripto piyasası çok değişkendir ve genellikle kısa vadeli olaylara güçlü tepki verir. Ancak teknik gelişmeler de hemen hemen her gün yaşanıyor. Kripto para birimlerine yatırım yaparken güncel kalmak için yeni haberleri düzenli olarak takip edin.

cryptoticker


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin