featured

Yatırımcılar tedirgin! Bu altcoin düşüşten sağ çıkabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki altcoin’lerden bir tanesi olan ANKR, 2 Nisan tarihinden bu yana aşağı doğru hareket ediyor. Ayrıca altcoin, olası bir kısa vadeli yükseliş sapmasından da kopmuş durumda.

ANKR, geçtiğimiz yıl 28 Mart tarihinde tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 0,21 dolara ulaştığından beri düşüyor. Aynı yılın temmuz ayında dengesini yeniden kazandıktan sonra, neredeyse yeni bir tüm zamanların en yüksek fiyatına yol açan başka bir yukarı hareket başlattı.

Ancak, Kasım 2021’de daha düşük bir zirve oluşturdu ve o zamandan beri de düşüyor. Altcoin, 24 Şubat tarihinde 0,051 dolara kadar düştü.

Nisan ayındaki tüm zamanların en yüksek seviyesinden bu yana tüm hareket, Şubat 2020’de son kez doğrulanan alçalan bir paralel kanalın içinde tutulabilir. Bu tür kanallar genellikle düzeltici hareketler içerir. Bu şu an için en olası senaryo gibi görünüyor.

Altcoin ANKR

ANKR için ana direnç noktası şimdilik 0,132 dolar seviyesi gibi görünüyor. Bu, 0,5 Fib geri çekilme direnç seviyesi ve kanalın ortasıdır.

Kasım ayındaki zirvesinden bu yana ANKR, şu ana kadar %67 oranında düşüş kaydetti.

Önümüzdeki günlerde ANKR nasıl hareket edecek?

Kripto para biriminin 1 günlük fiyat grafiği oldukça karışık bir görünüm sağlıyor.

ANKR, 20 Ocak tarihinden beri yükselen bir destek çizgisini izliyor. Çizgi şu anda 0,065 dolar seviyesinde bulunuyor. Eğer fiyat ona bir kez daha dokunursa, bu çizginin dördüncü doğrulaması olacaktır.

Ancak hattın yerinde olmasına rağmen, günlük zaman dilimindeki teknik göstergeler çoğunlukla düşüş gösteriyor.

Ocak ayındaki yukarı yönlü hareketinden önce teknik göstergelerden hem RSI hem de MACD’de yükseliş sapmaları yer alırken, şu anda trend çizgileri kırılmaya yakın.

Ayrıca, RSI 50 endeksinin altında işlem görüyor MACD negatif bölgede. Bunlar, genellikle düşüş trendleriyle ilişkilendirilen bir işarettir.

Altı saatlik zaman çerçevesi, ANKR’nin daha kısa vadeli yükselen bir destek çizgisinden ayrıldığını gösterdiği için bu veriler desteklenmektedir.

Şu anda ANKR, 0,618 Fib geri çekilme destek seviyesinde. Ancak bu yakında bozulabilir. Eğer bozulma gerçekleşirse altcoin, şubat ayındaki dip seviyeleri yeniden test edebilir.

Dalga sayısı analizi

Kripto para yatırımcısı olan @JacobEmmerton, ANKR’nin bir grafiğini tweetledi. Bu tweet’inde altcoin fiyat hareketinin uzun vadeli bir beşinci dalga ile başladığını belirtti.

Mart 2020’nin en düşük seviyesinden ölçüm yapıldığında, en olası sayı ANKR’nin ya dördüncü dalgada olduğunu ya da henüz tamamladığını gösteriyor. Hareketin bir kanal içerisinde yer alması bu olasılığı desteklemektedir.

Eğer doğruysa, beşinci ve son dalga fiyatı tüm zamanların en yüksek fiyatına doğru götürebilir.

Bununla birlikte kısa vadeli hareket, dördüncü dalganın tamamlanma olasılığına dair bazı şüpheler uyandırıyor.

İlk olarak, Şubat 2022’nin en düşük seviyesi Temmuz 2021 tarihinde seviyeyi yok edemiyor. İkincisi, yukarı doğru hareket, beş dalgalı bir yapı yerine üç dalgalı bir yapıdır.

Bu nedenle, en olası olan durum altcoin’in hâlâ potansiyel olarak simetrik bir üçgen şeklini almış olan dördüncü dalgada olmasıdır.

Düzeltme tamamlandıktan sonra, ANKR’yi tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkaracak olan beşinci dalga bekleniyor.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin