Kripto paralar SMS ile hızlıca yaygınlaşacak
Kripto paralar SMS ile hızlıca yaygınlaşacak

Kripto paralarda devrim: Artık kripto paralar SMS ile transfer edilebilecek!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain tabanlı finansal teknolojiler platformu Crypterium’a göre, artık kripto paralar SMS ile transfer edilebilecek. Artık herhangi bir miktarı sadece bir telefon numarası girerek veya telefon rehberinden birini seçerek gönderebileceksiniz. İşlemler eş zamanlı olarak gerçekleşir ve tüm bu karmaşık cüzdan adreslerini kullanmaya gerek yok. Crypterium’un CEO’su olan Marc O’Brien, altı yıl boyunca Visa İngiltere ofisinde CEO olarak görev yapmış olup, bu yeni ödeme yönteminin kitlelerin kripto paraları benimsemesini hızlandıracağına inanıyor.

Kripto paralar SMS ile hızlıca yaygınlaşacak

Marc O’Brien konuya yönelik şunları söylüyor:

Blockchain uygulamalarının hepsi kullanıcı dostu değil. Teknoloji meraklısı insanlar tarafından geliştirilen bu platformları yine teknoloji meraklısı insanların kullanacağı düşünülüyor. Ancak bu çözümler teknolojiye uzak olan işletmeler ve tüketiciler için hala çok kafa karıştırıcı olabilir.

Eski Visa İngiltere CEO’su Marc O’Brien, kripto para sektörünü daha kullanıcı dostu hale getirme hedeflerinin olduğunu belirtiyor. Bu basitleştirilmiş sistemle gelecekte kripto paralar dünya geneline hızlıca yayılacak.

Kripto para transferlerinde yaşanan sorunlar

Marc O’Brien açıklamalarına şu sözlerle devam ediyor:

Kripto para yatırımcılarının bugün karşılaştıkları iki önemli sorun var. Kripto paraları transfer ederken karmaşık cüzdan adresi ile karşılaşabilirsin. Örnek verecek olursak böyle görünüyorlar bu yüzden yanlış yapmak gerçekten çok kolay, işin acı kısmı ise bir yanlıştan sonra, paranı asla geri alamazsın. Ayrıca, adresi kopyalamak isterseniz cüzdanın adresini değiştiren CryptoShuffler gibi özel hacker uygulamaları da var. Yani “cüzdanınıza gönder” alanına, hırsızın cüzdan numarasını farkında olmadan girebilirsiniz.

İkinci problem, herhangi bir işlemin belli bir süre alması. Eğer Ethereum hakkında konuşuyorsak bu daha kısa sürebilir. Ancak söz konusu eğer Bitcoin ise, bir işlem saatlerce sürebilir. Blockchain ağlarına aşırı yüklenildiğinde, işlemler günlerce sürebilir.

Kripto paralar SMS ile her yere gönderilebilir

Crypterium her iki problemi de çözmeyi hedefliyor. Alıcının cüzdan adresini kopyalamaya gerek yok. Sadece telefon numarasını bilmelisiniz. Annenize, arkadaşınıza,  Fransa’ya kripto para gönderebilirsiniz. Kripto para cüzdanları olmasa bile artık paranız elinize geçecek. İşlem işlendikten sonra, şifrelerini almak için bir bağlantı içeren SMS gelir. Dahası, herhangi bir kripto para biriminin işlemi saniyeler alır. Kullanıcı paraları harici olarak harcamak istediğinde, para gönderenin cüzdanından kripto para çekilir. Harcama olmasa dahil, tüm işlemler sistemde yazılarak en hızlı şekilde aktarım yapılır. Marc O’Brien konu hakkında ki heyecanını şu şekilde ifade ediyor:

Piyasadaki en popüler kripto cüzdanlarını analiz ettik ve hiçbiri böyle heyecan verici bir şey sunmuyor.

Kripto işlemlerinin Visa ve Mastercard ile yapılan ödemelerden daha popüler hale gelip gelmeyeceğini zaman gösterecek. Ancak bu çözüm küresel kripto para popülerliğine büyük katkı sağlayacak.

Bitcoinist

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin