Jamaika menkul kıymetler borsası 2018'de kripto varlıkların ticaretine başlıyor
Jamaika menkul kıymetler borsası 2018'de kripto varlıkların ticaretine başlıyor

Jamaika Menkul Kıymetler Borsası 2018’de kripto varlıklarının ticaretine başlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Jamaika Menkul Kıymetler Borsası (JSE), yakında kripto paraları müşterileri için ticari varlıklar olarak sunacağını duyurdu.

Kurum, salı günü yaptığı açıklamada, yeni bir dijital varlık alım satım platformu oluşturulması için bir Blockchain startup’ı olan Blockstation ile mutabakat anlaşması imzaladığını söyledi. Başlangıçta hangi token’ların listeleneceği belli olmasa da, platform yıl sonuna kadar yayına girmeye hazırlanıyor.

Jamaika Menkul Kıymetler Borsası Blockstation altyapısını kullanıyor

JSE genel müdürü Marlene Street Forrest, yatırım ürünleri olarak kripto paralar sunmanın borsada sunulan hisse senetleri, tahviller ve diğer yatırım ürünleri ile uyum sağladığını söyledi.

Forrest açıklıyor:

Günün sonunda, oyunun sonunda ticari olarak token’ların piyasaya sürülmesini sağlamak, bunun güvenli bir şekilde yapılmaya başlamasıdır.

Blockstation, teknolojiyi sağladığını açıklarken JSE’nin altyapısının yeni bir platformla ağ oluşturularak nitelikli yatırımcıların alım satım yapmalarına ya da işlem yapmasına izin veriliyor.

Borsa, ticaret için kripto paralar listelenmesinin yanı sıra teknolojisinin platform ve müşterilere nasıl fayda sağlayabileceğine bakmaya devam edecek. JSE’nin planları içinde gelecekte bir gün kendi kripto parasını ihraç etmek olabilir.

Blockstation’un kurucu ortağı Jai Waterman, şirketin, değişim için kendi platformunun özel bir versiyonunu geliştirmek üzere kabaca altı ay boyunca JSE ile çalışmakta olduğunu söyledi. Ayrıca JSE’nin özel taleplerinin piyasa manipülasyonunu ve diğer düzenleyici ihtiyaçları izlemek için araçlar içerdiğini belirtti.

Misyonumuz broker, bayi ve borsalar ile kripto para ticaretinde güvenli bir yöntem sağlamaktır. Borsada bir broker-bayi ağı ve deposu için teknolojiyi sağlıyoruz. Böylece tıpkı menkul kıymetler ile  olduğu gibi uçtan uca, ticaretin yaşam döngüsü oluşturulabilir. JSE, Blockchain ve kripto paralar ile aynı şeyi yapabilir.

Forrest açıklıyor:

Jamaika Menkul Kıymetler Borsası olarak acele etmiyoruz. Alt yapıyı devreye almanın yatırımcılar için güvenli olduğundan emin olmak için zaman ayırıyoruz.

Blocktation altyapısını inceliyoruz. Genel olarak Blockchain teknolojisini incelemek ve kripto para ticaretinde hangi aşamalardan geçtiğimizi anladığımızdan emin olmak için bir icra komitemiz var. Borsadaki Blockchain entegrasyonu kademeli olacak.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin