Kripto paralar kurumsal yatırım fonlarının portföylerine dahil olacak
Kripto paralar kurumsal yatırım fonlarının portföylerine dahil olacak

Kripto paralar kurumsal yatırım fonlarının portföylerine dahil olacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto paralar kurumsal yatırım fonlarının portföylerine dahil olacak. Kripto paralar yakında yatırım endüstrisinin beyaz balinaları olan emeklilik maaşları ve bağışlar gibi kurumsal fonlara kadar inebilir.

Kripto paralar kurumsal fonlara kadar inebilir

Kripto para hedge fonu BlockTower Capital’ın baş yatırım görevlisi olan Ari Paul, kurumsal yatırım fonlarının portföylerine kripto paraları eklemelerinin “kaçınılmaz” olduğuna inanıyor. Ari Paul konuya yönelik şunları söyledi:

Birkaç açıdan bunun kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum. Kurumsal yatırım fonları, bu varlık sınıfına asla inanmasalar bile, bunların fırsatlarını kaçırmayacak kadar akıllılar. Özellikle bağışlar her an bu fırsatı değerlendirebilir.

“Yeni alıcılar ikna edilinceye kadar bir ayı piyasasındayız.”

Geçen sene BlockTower’ı kurmadan önce Chicago’daki stratejik hedge fonu için portföy yöneticisi olarak görev yapan Ari Paul, kurumların Bitcoin’e ve diğer kripto para birimlerine yatırım yapmak istediklerini, ancak bunu ilk yapan olma konusunda tereddüt ettiklerini belirtti ve sözlerine şunları ekledi:

Yeni alıcılar ikna edilinceye kadar bir ayı piyasasındayız. Küçük bir yatırım yapan bir Ivy League okulu bile kurumsal pazarda dalgalanmalara neden olabilir. Küçük bir dolar tutarı bile meşrulaştırıyor. Bu bize mazeret veriyor.

Emeklilik maaşları ve diğer kurumsal fonlar yaklaşık altı ay sonra bu sürece dahil olacak

Bundan önce de olsa, kurumların güvenilir kripto para işletmelerine erişimi gerekecek. Kripto para işletmelerinin hizmetlerini genişlettiklerini ve itibarlarını oluşturmaya devam ettiklerini varsayarsak, Ari Paul bağışların ilk kripto para birimi yatırımlarını üç ila dört ay içinde yapabileceğini tahmin ediyor. Ari Paul, emeklilik maaşları ve diğer kurumsal fonların ise bundan yaklaşık altı ay sonra bu sürece dahil olacağını öngörüyor.

Ari Paul bu tahminde yalnız değil. Perşembe günü Pantera Capital, Bitcoin için bir satın alma önerisi yayınladı. Ayrıca kurumların nihayet kripto para sektörüne girme konusunda ikna olduklarını açıkladı.

Vergi bazlı satış baskısı ortadan kalktıkça piyasalar yükselişe geçecek

Pantera kurucusu Dan Morehead konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

Pantera’ya yeni gelenler, Pantera gibi bir fon yöneticisinin devamlı “bugün harika geçiyor” derken düşünebilir. Zamanlama konusunda nadiren bu kadar çok güvendeyim. Kurumsal bir para duvarı piyasaları daha fazla artıracak.

Bu arada Wall Street strateji şirketi Fundstrat, vergi bazlı satış baskısı ortadan kalktıkça piyasaların yükseliş eğilimi göstermesi nedeniyle, Bitcoin’in 2018 yıl sonuna kadar 25.000 dolara ulaşacağı yönündeki iddiasını ikiye katlıyor.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin