Komşudan kripto paralar için çığır açacak adım
Komşudan kripto paralar için çığır açacak adım

Komşudan kripto paralar için çığır açacak adım

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto alanı için çığır açacak bir dönüm noktası olan Gürcistan, kripto para işlemlerini yabancı para birimleriyle aynı şekilde ele alan ilk ülke oldu. Bitcoin.com tarafından yayınlanan bir raporda, Maliye Bakanı Nodar Khaduri’nin kripto işlemlerine uygulanmasından katma değer vergisini (KDV) muaf tutan bir yasa tasarısı imzaladığı bildirildi.

Kripto paralar döviz sayılıyor

Gürcistan hükümetinin konu ile ilgili açıklaması şu şekilde:

Kripto para birimleri, elektronik olarak değiştirilen ve merkezi olmayan bir ağa dayanan dijital varlıklardır. Takasları güvenilir bir aracı olmayı gerektirmiyor ve dağıtık muhasebe teknolojisi kullanılarak yönetiliyor.

Bu, Gürcistan’daki kripto para birimi topluluğu için büyük bir adım olsa da, Khaduri vergi muafiyetinin yalnızca fiat-kripto işlemleri için geçerli olduğunu vurguladı. Bu, kriptoların yasal olduğu anlamına gelmez; sadece hükümetin kripto paraları döviz olarak ele aldığını açıklar.

Fxstreet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin