DASH uyardı: Cüzdanlar güvenli değil
DASH uyardı: Cüzdanlar güvenli değil

DASH uyardı: Cüzdanlar güvenli değil

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Şu anki piyasa değeri 1.09 milyar ABD doları olan 15’inci büyük kripto para birimi DASH, son 24 saat içinde 122,50 dolardan işlem görerek %8’in üzerinde bir değer kaybetti. Haftalık bazda, kripto para %18’ini piyasa ile uyumlu bir şekilde sildi. DASH günlük ortalama 227 milyon dolarlık işlem görüyor. Kripto para en aktif olarak BTC ve USDT’ye karşı işlem görmektedir.

DASH cüzdanlarında neler oluyor?

MyDashWallet – üçüncü parti tarafından geliştirilen DASH için bir cüzdan uygulaması – iddia edilene göre hatalı çıktı. Uygulamaya, kullanıcıların sunucuya özel anahtarlar gönderdikleri bildirildi. Dash şirketi topluluğa geliştiricilerin durumu düzeltinceye kadar cüzdandan uzak durmasını tavsiye etti:

“Https://mydashwallet.org/ adresinde bir güvenlik açığı bulundu, lütfen bir sonraki bildirime kadar cüzdanı KULLANMAYIN! (Harici olarak yüklenmiş JS uzak bir sunucuya özel anahtarlar gönderiyor).”

Harici bir komut dosyası, cüzdan geliştirme ekibi tarafından gözden kaçırılan tehlikeli bir şeydir. Buna rağmen yıllardır kullanılmamış. Şimdiye kadar geliştiriciler tarafından silinmese de, bazı kullanıcılar tarafından bu hata uygulamayla indirilmiş olabilir.

… Komut dosyası bir yıl boyunca kullanılmadı, fakat kaldırılmadı (şimdi olduğu gibi). Neyse ki, önbellekte saklandı ve yalnızca 13 Mayıs’ta, harici sitenin saldırıya uğradığı sırada bir kaç kullanıcı tarafından indirilmiş olabilir.

Fxstreet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin