“Kripto paralar gelecekte fiat paraları değiştirecek.”
“Kripto paralar gelecekte fiat paraları değiştirecek.”

“Kripto paralar gelecekte fiat paraların yerini alacak.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçen ay, Bitcoin’in 2022 yılına kadar 250.000 dolar olacağını tahmin eden Tim Draper, iyi bilinen bir kapitalist ve ilham verici bir girişimci. Tim Draper: “Kripto paralar gelecekte fiat paraların yerini alacak!”

“Kripto paralar gelecekte fiat paraları değiştirecek.”

2014 yılında Tim Draper, Bitcoin’in üç yılda 10.000 dolar değerinde olacağını tahmin etti. Tahmin, Bitcoin’in geçen Aralık’ta tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşması için bu miktarın üzerinde ve ötesinde yükselirken gerçekliğe dönüştü. Tim Draper, Forbes’e verdiği özel bir röportajda şunları söyledi:

Uzun bir süre sonra herhangi bir tahminde bulunmak istemedim çünkü tozun çökmesine izin vermek istedim. Bir süredir yeni kitabım ile ilgileniyorum.

Tim Draper’ın yeni kitabı, kripto para biriminin nihayetinde fiat para birimlerini tamamen değiştireceğine olan inancından bahsediyor. Kitabın başlığında kahramanın açıklamasında, ona göre gerçek bir kahraman olan bir HODLer’ı tanımlıyor. Tim Draper konuya yönelik şunları söyledi:

Bir “hodler” olarak, uzun vadede kazanç için kısa vadede fedakarlık yapmanın önemli olduğuna inanıyorum. Her şeye uzun vadeli bir yaklaşım benimsemek -yatırımdan girişimci olmaya kadar sadece hayatınızı yaşamak için- uzun bir yol kat ediyor.

Bitcoin’i gelecekte kullanmak yeterince kolay olacak

Tim Draper sözlerine şunları ekliyor:

Bir kahraman düşük olasılık sonucunun uzun bir görünümünü alır. Ancak sonuç her zaman büyük olacak. Aslında sonuç olabilir ya da olmayabilir. ICO dünyasında, kahramanlar, endüstrileri dönüştürmek için yeni bir para ya da token yaratmak için boyunlarını buraya koyanlar. Örneğin, ICO kahramanları hükumetlerini sanallaştırarak dönüştürmek için bir işaret oluşturuyor. Kripto dünyasının kahramanları, büyük tekelini üstlenebilecek ve dünyayı dönüştürecek bir teknoloji belirlediler.

Tim Draper’ın 2017’de 10.000 dolara çıkmasına yol açan öngörüsü, Bitcoin’in gelecekte kullanımının yeterince kolay olacağı ve insanların bununla ticaret yapmaya başlayabileceği ve bir değer deposu olarak kullanabileceği fikrine dayanıyor.

“Kripto paralar kullanıcıların kredi kartlarının yerini alacak.”

Tim Draper, insanların ana akım durumlarda Bitcoin gibi kripto paraları harcayacaklarını düşünüyor. Kripto para birimleri, kullanıcıların kredi kartlarının yerini alacağı için telefonlarıyla erişebilecekleri bir şey olacak. Ayrıca Tim Draper, kripto para biriminin fiat para birimlerini tamamen değiştireceğine inanıyor.

Şu an itibariyle dünyada 80 trilyon dolar değerinde fiat para birimi var. Kripto para birimleri genişledikçe Tim Draper, fiat para sirkülasyonunun önümüzdeki dönemde 80 trilyondan 30 trilyon dolara düşeceğine ve sonunda 100 trilyon dolara çıkacağı için kripto paralarla yer değiştireceğine inanıyor. Bitcoin’in %20 ila %0 pazar payı ile sonuçlanabileceğini tahmin etti. Tim Draper açıklamalarına şunları ekliyor:

Benim düşünceme göre bu durumun olması 10-15 yıl alacak. Bu yüzden 2032 yılına kadar Bitcoin’i 250.000 dolar seviyelerinde göreceğimizi düşünüyorum.

“İleride fiat para ile kahve satın alırsak, herkes deliler gibi bize bakacak.”

Tim Draper, Bitcoin’in bir ağ etkisine sahip olduğu görüşünde. Örneğin, bir kullanıcının Bitcoin’i varsa ve başka kimsenin yoksa, o zaman değersizdir. Ama eğer iki kişi Bitcoin’e sahipse ve bunu fark ederse, o zaman bir bağlantı yaratılır. Bununla birlikte bağlantı büyür. Şu an 40 milyon Bitcoin cüzdanı var. Tim Draper, bu sayının büyümeye devam edeceğini ve Bitcoin’in değerinin bunun karesi tarafından belirleneceğini tahmin ediyor. Tim Draper, Forbes ile yaptığı röportajında, fiat para birimlerinin tamamen ortadan kalkacağına dair güçlü görüşünü paylaşıyor ve sözlerine şöyle devam ediyor:

Gelecekte fiatın değişim etrafında taşınmaya başlayacağını düşünüyorum. Mesela, eğer ileride fiat ile kahve satın alırsak, herkes deliler gibi bize bakacak. Ayrıca yakında, Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash ya da herhangi bir başka kripto para birimi ile kahve ve başka şeyler satın alabileceğimizi düşünüyorum.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Ambcrypto

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin