Kurumsal yatırımcıların Bitcoin ilgisi zirve yaptı! Yükseliş sinyali mi?
Kurumsal yatırımcıların Bitcoin ilgisi zirve yaptı! Yükseliş sinyali mi?

Kripto paralar bu görüşe göre 2019’da diğer finansal varlıkları geride bırakabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Diğer varlık piyasaları, özellikle borsa piyasalarına yatırım yapan kişiler, kripto paralar için gelecek yıl en iyi performans gösteren varlık sınıfı olma şansına sahip olduğu görüşlerine sahipler.

Geleneksel piyasalarda portföy yöneticiliği görevinde bulunmuş ve şimdi kripto para varlık yönetim şirketi Ikigai’nin başında olan Travis Kling, bugün konu ile ilgili şu twiti paylaştı.

ABD merkez bankası FED, 10 yıl önce niceliksel olarak bir gevşemeye politikasına başladı. Bu politika çerçevesinde faiz oranlarını düşürdü ve trilyonlarca dolar değerinde devlet tahvili ve ipoteğe dayalı menkul kıymeti satın aldı. Hareket potansiyel olarak ABD’yi büyük bir depresyondan kurtardı. Bu durum aynı zamanda diğer küresel ekonomilerde ekonomik büyümeyi hızlandırmak için tahvil alımında ve piyasa likiditesinde artışa yol açtı.

Küresel sıkılaştırma politikası, yatırımcılara dijital ve merkezi olmayanı seçme imkânı verebilir mi?

2017 yılının sonlarında, Federal Reserve, varlıklarını yeniden yatırım yapmadan olgunlaştırmaya başladı. ABD, nicel sıkılaştırma karşıtı, gevşeme hareketini sona erdiren ilk kurum oldu. Japonya Bankası (BOJ) ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) da ardından 2018’de tahvil alımlarını yavaşlattı.

Bloomberg Economics, Ekim 2018’i, dünyanın en büyük merkez bankalarının toplu olarak tahvillerini reddetmeye başladığı ay ilan etti. ECB ve BOJ hala varlıklarını serbest bırakmak yerine geriye doğru ölçeklendiriyor.

ABD’nin öncülüğünde, faiz artışları, ekonomilerin merkez bankası müdahalesi olmadan kendi çabaları ile faaliyet göstermelerine olanak sağlayan bir “normalizasyon” işareti olarak görülüyor. Bu durum aynı zamanda küresel durgunluk korkusuna neden olan ve küresel varlık piyasalarını etkileyen diğer faktörleri de beraberinde getiriyor.

Kripto paralar küresel parasal geniş genişleme politikası döneminde ortaya çıktı

Kripto paralar, 2009’da, QE (parasal genişleme politikası) başladıktan hemen sonra ortaya çıktı. Ve Kling’in görüşüne paralel olarak, o dönem geleneksel bir varlık piyasaları ayı görünümünde değildi. Kling, bu yılki gelişmekte olan ayı piyasasının kripto para performansını etkilediğini ve ayrıca kripto paraları daha fazla etki görebilecekleri riskli bir varlık olarak kabul etti.

Kling’in tweetinden sonra, Twitter’da çıkan sohbet karışık fikirlere yol açtı. Bazıları kripto para birimlerinin düşmeye devam edebileceğine ve küresel alanda kötü performans gösteren ekonomisinin “en kötü” performans gösteren varlık sınıfı olabileceğine inanıyor. Diğerleri, bir kez daha merkezi hükümet manipülasyonunun kontrolü dışındaki bu yeni dijital varlık sınıfına inananların yükselişe yol açacağını ve kripto para piyasasının tersine çevrileceğini düşünüyor.

Bu tersine dönme fikri hâlihazırda gerçekleşiyor olabilir. Geçtiğimiz hafta diğer varlık piyasaları düştüğü için kripto para piyasalarına 30 milyar doların üzerinde fon girişi oldu. 2019 yılında kripto paraların tüm diğer varlıkların daha iyi performans göstermesi, kripto ekosisteminin küresel ekonomilerdeki rolünü güçlendirebilir.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin