Kripto paralar Belarus’ta artık tamamen yasal
Kripto paralar Belarus’ta artık tamamen yasal

Kripto paralar Belarus’ta tamamen yasal: Bitcoin ile ticaret başladı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Belarus ticaret bankası Minsk Transit Bank (MTBank), müşterilerinin Bitcoin (BTC) ile ABD dolarına karşı işlem yapmalarını sağlayan bir hizmet sunmaya başlayacak. Kripto paralar Belarus’ta tamamen yasal ve banka BTC ticaretini başlatarak ülkeye yenilikçi bir bakış açısı katıyor.

Kripto paralar Ukrayna’da da tamamen yasal olabilir!

MTBank bir açıklamada, işlemin MTBankFX döviz platformu üzerinden sağlanacağını ve kullanıcıların 2019 yılında kadar kazançlarından vergi ödemek zorunda kalmayacaklarını iddia ediyor. Ülke son zamanlarda kripto paraları ve ICO’ları yasallaştırdı ve kendini BDT bölgesinin Blockchain teknolojisi ve kripto sermayesinin merkezine haline dönüştürmeye çalışıyor.

Bu arada komşu ülke Ukrayna’nın Menkul Kıymetler Komisyonu Başkanı bu hafta kripto paraların yasallaştırılması çağrısında bulundu. Uluslararası Menkul Kıymetler Komisyonu başkanları Budapeşte’de kripto paraların statüsünü ele aldı. Uluslararası Menkul Kıymetler Komisyonu Örgütü bu hafta Macaristan başkentinde toplandı ve kripto paraları tartıştı.

Kripto paralar Belarus’ta artık tamamen yasal

Bir Facebook gönderisinde, Ukrayna Ulusal Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu başkanı Timur Khromaev, uluslararası muhatapları ile “kripto para birimleri ve ICO’lar” hakkında görüştüklerini söyledi. Timur Khromaev konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

Geri dönüşü yok. Kripto paraların statüsü yasa tarafından kabul edilmeli ve Ukrayna mali düzenleyicileri tarafından standartlaştırılmalı.”

Timur Khromaev şu anda konuyu merkez bankasının Finansal İstikrar Kurulu ile görüşmeyi planladığını ve ayrıca, Uluslararası standartların kripto para konusunda hala bir çıkış yolunda olduğunu, bu nedenle ulusal düzeyde ilk olarak kripto para birimi kurallarının ve düzenlemelerinin geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Cryptonews

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin