30.000'den fazla banka çalışanına Bitcoin almak yasak
30.000'den fazla banka çalışanına Bitcoin almak yasak

Bitcoin kullanarak kredi veren ilk internet bankası kuruldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Alman vatandaşı Radoslav Albrecht, dünyanın her hangi bir yerindeki müşterilerine Bitcoin kullanarak kredi veren ilk internet bankasını kurdu.

Bitcoin kullanarak kredi veren ilk internet bankası Bitbond!

Radoslav Albrecht’un “Bitbond” ismini verdiği bu sanal banka Bitcoin gibi kripto para birimleri kullanarak, uluslararası transfer sistemini geçerek, dünya çapında hızlı ve düşük maliyetli krediler veriyor. Radoslav Albrecht Berlin’in ünlü semtlerinden birisi olan Prenzlauer Berg semtindeki ofisinde Reuters TV’ye verdiği demeçte şunları söyledi:

Geleneksel para transferleri, döviz kuru ücretleri nedeniyle nispeten maliyetli ve birkaç güne kadar sürebiliyor. Bitbond ile ödemeler müşterinin olduğu yerden bağımsız çalışır. İşlemler internet üzerinden çok hızlı ve düşük ücretlerle yapılabilir.

Müşterilere verilen krediler, çok kısa bir sürede Bitcoin gibi kripto para birimlerinden müşterinin bulunduğu ülkenin para birimine veya istedikleri para birimine çevrilebilecek. Bu şekilde kripto para birimlerinin kararsız birim fiyat dalgalanmalarından da etkilenmesi önlenmiş olacak. Bitcoin, daha önce krediler için teminat olarak kullanıldı ancak uluslararası para birimi kredi aktarma yolu olarak ilk kez kullanılıyor.

Almanya’da Bitcoin’in benimsenmesi hızlanmaya başladı

Radoslav Albrecht’in sunduğu bu uygulama şirketin 2013 yılında kurmasından bu yana  popülerliğini artmakta. Şirket ofisinde 12 ülkeden 24 kişi istihdam edilmekte. Banka her ay 100 müşteri için yaklaşık 1 milyon dolar seviyesinde krediyi yönetiyor.

Radoslav Albrecht, çoğu müşterinin küçük işletme sahipleri veya serbest çalışanlar olduğunu söylüyor. Krediler nispeten küçük ve 50.000 doları geçmiyor. 2016 yılında Bitbond resmi olarak banka lisansını aldı ve o zamandan beri bir çok yatırımcı kazandı. Almanya’da Bitcoin’in benimsenmesi hızlanmaya başladı. Yeni işlemler hakkındaki verileri ileten Bitcoin düğümlerinin konumunu belirleyen Bitnodes’a göre Almanya’nın önünde olan tek ülke ABD.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Businessinsider

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin