2018'in en büyük olayları
2018'in en büyük olayları

Kripto paralar 2018’de neden başarısız oldu? İşte 2018’in en büyük olayları

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para birimi 2017 sonunda büyük bir patlama yaşadı, ancak bu yıl ise kriptolar için inanılmaz derecede olumsuz oldu. Düzenlemeler hala havada uçuşuyor ve meydandaki neredeyse her kripto ayı piyasasının kurbanı oldu. 2018’in en büyük olayları hakkında bazı olumlu gelişmeler ve dağınık hikayeler olsa da durum kötülerin daha ağır basması gibi görünüyor.

2018’in en büyük olayları

  1. Güney Kore’de beş hack saldırısı

Korsanların özel bilgileri ve fonları çalma yolları aradığı gibi kripto saldırıları da oldukça yaygın ve Güney Kore de bunların bir çoğu söz konusu. Haziran ayında, Kore kripto pazarı, Coinrail ve Bithumb’a iki büyük saldırı gördü. 71 milyon dolarlık bir kayıp büyük miktarı (40 milyon dolar) Coinrail’den geliyordu.

Coinrail hack olayıyla ilgili medyada bir algı operasyonu mu düzenleniyor?

Kuzey Kore’nin yerel grubu Lazarus’un en az beş ayrı saldırının sebebi olduğu ortaya çıktı.

  1. Bitcoin içindeki volatilite

Bitcoin’in 2016 ortasından bu yana en düşük seviyesine ulaşmasıyla ilgili raporlar ortaya çıkmaya başladığında, kripto varlığı aşağı yönlü bir spiral ile hızlandı. Ulaşılan ilk düşük seviye 5.000 dolardı ve yatırımcılar düşüşün sona erdiğini düşündüler. Kısa bir süre sonra 4.000 dolar geldi ve yatırımcılar rahatlamak için iyi bir zaman olduğunu düşündüler. Bitcoin, şimdi ise 3.278 dolardan işlem görüyor.

BitKan yöneticisi: “Bence ayı piyasasının bu turu en az bir yıl sürecek.”

Daha da kötüsü ise, Bitcoin’in hala dibe gitmek için bir yolu olduğu ve hayata geri dönmeden önce 1.000 dolara kadar düşebileceğine inanan çok sayıda yatırımcı ve analist var.

  1. Kripto ile ilgili suçlarla çalınan 1 milyar dolar

Moskovalı bir grup olan Grup-IB, son iki yılda 1 milyar dolarlık bir zararı olan kripto endüstrisi hakkında araştırmalar yaptı. Ancak bu kayıpların büyük çoğunluğu 2018’de gerçekleşti. Ponzi ICO’lardan cüzdanlara erişime kadar her şey siber suçlarla alakalı sayıldı. Bu zararlar, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun, ICO‘larla ilgili sıkı düzenleme yapmasını zorunlu kıldı.

paragon ve airfox

SEC tarafından yapılan en dikkate değer eylemlerden ikisi, ICO’lar için gerekli olan menkul kıymet kaydı olmayan Paragon Coin ve Airfox’a karşıydı. Verilen kararla 250.000 dolar para cezası ve yatırımcı fonlarının geri ödenmesi gerekiyordu.

  1. John Griffin’in Tether raporu

Bitfinex, Tether (USDT) satablecoin’in primini yükseltmek istiyor

Texas Üniversitesi’nde finans profesörü olan John Griffin, bu yılın Haziran ayında bir rapor yayınlayarak, 2017 Bitcoin fiyatının yükselmesinin tek sebebinin fiyat manipülasyonu ile ilgili olduğunu belirtti. Raporda, Tether’ın Bitcoin’i satın almak için bir miktar düşürüldüğünü, bunun da Bitcoin’i USD’ye dolaylı olarak eklediği belirtiliyor.

  1. Coinchec’in hacklenmesi olayı

Yılın en büyük başarısızlığı, yılın ilk ayında gerçekleşen ve daha da anlamlı hale gelen Coincheck hack olayı. Eskiden, Mt. Gox en büyük hack olayı olarak anılıyordu, ancak Coincheck onun rekorunu egale etti.

Coincheck Borsası, yaşadığı hack saldırısının etkisinden kurtulamadı

Hack olayı nedeniyle, sadece tek bir gecede 500 milyon dolarlık kripto çalındı ve bu da Japonya’nın kripto piyasasını yatırımcılar ve borsalar için endişelendirdi. O zamanlar, Coincheck müşterilerini korumaması ve yatırımları korumak için eylemsizlikleri nedeniyle çok eleştiri aldı.

fsa, japon kripto para borsaları, coincheck

Japonya’daki Finansal Hizmetler Dairesi (FSA) tüm bu yaşananların bir daha olmaması için çok sıkı düzenlemeler getirdi. Hatta, düzenlemelere uyumsuz borsaları kapatma ile tehdit etti. Ancak, yine de Japonya kripto korsanlarının yuvası halinde bulunuyor ki bu da muhtemelen ileriye dönük güvenlik protokollerinde katı kuralların geleceğinin göstergesi.

Bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin