En iyi kripto para yatırım stratejisi hangisi? Usta analist açıkladı
En iyi kripto para yatırım stratejisi hangisi? Usta analist açıkladı

Kripto para yatırımında getirileri artırma ipuçları

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para yatırımlarından elde edilen getirileri maksimize etmek için yollar arayan yeni bir Bitcoin yatırımcısıysanız veya mevcut yatırım stratejinizi gözden geçirme niyetindeyseniz bu içeriğimizde paylaşacağımız bazı ipuçları faydalı olabilir.

Bu yatırım rotası belirlemeye çalışırken kendinize şu soruları sorabilirsiniz; Bitcoin balon bir yatırım mı? Katılmak için çok mu geç kaldım? Hata mı yapıyorum? ve en önemlisi, bu ortaya çıkan yatırım alanında başarılı olmak için en iyi yol hangisi?

Bu konuda yalnız değilsiniz. Diğer pek çok yatırımcı bu büyük ölçüde keşfedilmemiş finansal alana girmeye istekli durumda. Ayrıca, kripto paralarla 2018’de yaşanan uzun vadeli ayı piyasası sırasında tanışmış olabilirsiniz.

Bir ayı piyasası, menkul kıymetlerin fiyatlarının yakın zamandaki en yüksek oranın en az yüzde 20 oranında düşebileceği bir durumdur. Düşüş, tüccarlar üzerindeki yaygın olumsuz yatırımcı duyarlılığı veya karamsarlığın bir sonucu olabilir. Bir ayı piyasası Bitcoin’i en son 2011’de etkilemişti.

Yeni Yatırımcı

Çoğu yatırımcı hisse senetleri, tahviller ve menkul kıymetler hakkında bilgi sahibidir. Ancak, kripto para ticareti borsa işleminden farklıdır. Kripto ticareti, geleneksel ticaret biçimine göre bazı farklılıklar gösterir.

Az parayla nasıl yatırım yapılacağını düşünüyorsanız, hisse senetleri acemi bir yatırımcı için daha basit bir yol olabilir. Borsadan farklı olarak, kripto para ticareti 7/24 açıktır. Acemi bir yatırımcı, bilinçli kararlar almak için yatırım seçeneklerini her zaman karşılaştırmalı ve artılarını eksileri tespit etmelidir.

Kripto para ticareti nedir?

Kripto para ticareti, basitçe kripto paraların değişimidir. Kripto paraların birbiri arasında değişimi mümkünken dolar ve euro başta olmak üzere çeşitli fiat paralar ile de kolayca değiştirilebilirler.

Piyasa ilk çıkan kripto paralar olan Bitcoin ve Litecoin ve Ethereum, pazarda önemli bir baskınlığa sahiptirler.

Bitcoin

Bitcoin ilk 2009 yılında ortaya çıktı ve dolaşımdaki ey yaygın kripto para. Merkezi olmayan kontrol ile eşler arası teknoloji kullanır ve merkezi bir bankanın veya devlet otoritesinin kontrolü olmadan ticaret yapmayı mümkün kılar. Bitcoin değer deposu ise blok zincirdir. Bitcoin Blockchain, tüm işlemlerin kaydedildiği halka açık bir defterdir.

Litecoin

Litecoin 2011 yılında kuruldu ve Bitcoin’e benzer bir hizmet için geliştirildi. Ancak, “Segregated Witness” teknolojisine sahip olmasıyla Bitcoin’den daha hızlı bir işlem hızına sahiptir.

Ethereum

Ethereum bu ikiliden sonra piyasaya sürüldü ancak popülerliği Litecoin’i aştı ve şu anda Bitcoin’den sonraki en popüler kripto para. Hızlı işlem yapabilen akıllı sözleşmeleri ve dijital “if-when” anlaşmaları ile ün salmış bir kripto para projesi.

Portföyünüzün bir kısmı ile kripto paralara yatırım yapın

Denver’daki Digital Assets’dan Mike Alfred’e göre, Bitcoin, hayatımızın en önemli ancak yanlış anlaşılan dijital varlığı. Her yatırımcının bu dijital varlığın en az yüzde 5’ine sahip olması gerektiğine inanıyor. Yatırımcıların kripto varlıklarına yüzde 2 ila 3 ayırması gerektiğini söyleyen Maglan Capital’in başkanı David Tawil de bu görüşe katılıyor.

Her ikisi de teknolojinin çoğu işletmeyi bozduğu ve kripto paraların korunmadığı konusunda ısrar ediyor. Ülke vatandaşları, düzenleyiciler ve danışmanlar dahil olmak üzere büyüyen bir yatırımcı sınıfı, Bitcoin’in geleceğin para birimi olduğuna inanıyor. Kısa bir süre önce Heisenberg’in CEO’su ve kurucusu Max Keizer, Bitcoin’in 10 yıl daha erken ortaya çıkması 9/11 saldırılarının önleyebilirdi gibi ilginç bir iddia ortaya attı.

Kripto paralar ilk yıllarında hafife alındı

Başlıca bankalar ve önde gelen birçok yatırımcı kripto paraların yayılma aşamasını çok ciddiye almadılar. Bununla birlikte, bazı yatırımcılar dijital para biriminin olağanüstü yükselişine ve bildiğimiz yatırım ticaretini değiştirme potansiyeline inanıyorlar.

Ve kripto para yatırımlarından elde edilen getirileri en üst düzeye çıkarmak isteyen kripto yatırımcıları için genel kabul gören birkaç ipucu şu şekilde:

Bir yatırım stratejisi oluşturun

Uzmanlar, fonlarınızın dörtte birini en popüler paralar Bitcoin, Ethereum, XRP ve Litecoin’e yatırmanızı tavsiye ediyor. Bunlar, fiyatları çok sık değişen paralar. Bu nedenle, bu paralara olan yatırımınızı yüzde 30’dan fazla olmayacak şekilde sınırlandırmanız yararınıza olur.

Günlük ticaret

Kısa vadede yüksek getiri istiyorsanız, gün içinde işlem yapmayı deneyin. İşin püf noktası, kriptoya yatırım yapmak ve ardından fiyat yükselir yükselmez satmak. Bazı kripto paralar son derece volatil olabilir ve bu tür işlemlere uygun olabilir. Gün boyunca işlem yapmayı planlıyorsanız, bu pazarda risk çok yüksek olduğundan portföyünüzün yüzde 15’inden daha fazla yatırım yapmadığınızdan emin olun.

Altcoinlere yatırım yapmak

Altcoinler, Bitcoin’e bir alternatif olarak geliştirildi. Uzmanlar, Altcoinlerin bazı dönemlerde Bitcoin ve Ethereum’dan daha iyi bir performans gösterebildiğini, çünkü mükemmel büyüme potansiyeli ile güçlü bir temele sahip olduklarına inanıyorlar.

İşlem yaparken aklınızda bulunması gereken diğer noktalar ise;

  • Mümkün olduğunca kârınızı alın
  • Büyük kazançlara odaklanın
  • Portföyünüzü en az ayda bir kere güncelleyin

cryptonewsz

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin