Bitcoin fiyat hareketi 2019'u tekrarlıyor: Yeni yükseliş kapıda olabilir!
Bitcoin fiyat hareketi 2019'u tekrarlıyor: Yeni yükseliş kapıda olabilir!

Bitcoin üçgen bir modele kilitlendi! Peki model aşağı mı yoksa yukarı mı kırılacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatı aylardır, birçok kripto analistinin üçgen bir model olduğuna inandığı şeyin içinde kilitlendi. Ancak popüler analistler desenin azalan veya simetrik bir üçgen olup olmadığı konusunda parçalanıyorlar. Kripto yatırımcıları da aynı zamanda deseni izleyenler arasında ve formasyonun şekliyle değil de hangi yönde kırılabileceği konusuna bakıyorlar.

Kripto yatırımcıları, Bitcoin grafik modelinin yukarı doğru kırılmasını bekliyor!

Bununla birlikte, kripto yatırımcılarının büyük kısmı, grafik modelinin yukarı doğru kırılmasını bekliyor ve bu durum Bitcoin fiyatının eski zamanların en yüksek seviyesini 20.000 doları yeniden test etmesine neden olabilir. Şu anda kripto pazarında karışıklık var. Bitcoin fiyatının bir sonraki boğa çalışmasına başlayacağı söyleniyor.  Ancak bazı analistler tarafından ilk kripto varlığının şu sıralar sıkı bir alım satım aralığında konsolidasyona girdiği, pazarda kararsızlık olduğunu ve ayıların bir kez daha fiyatı kontrol altına alabileceği öne sürülüyor.

Bu görüş farklılığının nedeni Bitcoin fiyat grafiklerinde daha yüksek zaman dilimlerinde oluşan bir üçgendir. Analistler, oluşumun azalan bir üçgen mi yoksa simetrik bir üçgen mi olduğu konusunda parçalanıyor. Bazıları bu üçgenin, boğa bayrağı olduğunu ve hatta bir üçgen olmadığını söylüyor. Kripto analisti Josh Rager tarafından yapılan son bir ankete göre, kripto yatırımcıları ve trader’ları arasında da bir görüş birliği yok. Anket, kripto yatırımcılarının ve trader’larının %59’unun üçgen modelinin yukarıdan çözülmesini beklerken, geri kalan %41’inin oluşumun bozulmasını ve daha düşük fiyatlara ulaşılmasını beklediğini ortaya koyuyor.

Grafik uzmanı: “Bu model inişli üçgen ise 2018 çöküşü tekrar edebilir.”

Grafik uzmanı olarak bilinen Bulkowksi’ye göre, simetrik üçgenler genellikle en üste çıkan devam kalıplarıdır. Bu, Bitcoin fiyatının gerçekten simetrik bir üçgende olması durumunda, kripto yatırımcılarının çoğunluğunun beklediği gibi yukarı doğru kırılacağı anlamına gelir. Ancak, Bitcoin inen bir üçgen şeklinde de olabilir.

Bulkowski’nin verilerine göre, inişli üçgenlerin 2018 ayı piyasasının çökmekte olan büyük bir iniş üçgeni olması nedeniyle düşüş yapıları olduğuna inanılıyor. Bu durum ankete katılanların inandığı gibi, mevcut işlem yelpazesinin aşağı yönlü kırılması olasılığını artırıyor. Bitcoin’in fiyatlarının düşmesi durumunda uzman, yapının büyük olasılıkla 2018 ayı piyasasında gözlenenlere çok benzer bir düşüş üçgeni olarak teyit edileceğini belirtiyor.

Newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin