featured

Kripto para yatırımcılarının sıklıkla yaptığı 5 kötü hata…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para ticareti riskli bir iştir ve deneyimli tüccarlar bile hata yapabilir. Bununla birlikte, yeni başlayan kripto para yatırımcılarının sıklıkla yaptığı bazı tipik hatalar vardır. İşte kripto para yatırımcılarının sıklıkla yaptığı ilk 5 kötü hata:

1. Araştırma yapmamak

Herhangi bir kripto paraya yatırım yapmadan önce araştırma yapmak ve projeyi anlamak önemlidir. Bu; teknik incelemeyi okumayı, projenin arkasındaki ekibi anlamayı, haberleri ve gelişmeleri takip etmeyi içerir. Popüler olduğu için ya da birileri size söyledi diye bir kripto paraya yatırım yapmayın.

2. Kaybetmeyi göze alabileceklerinden daha fazla yatırım yapmak

Kripto para değişken dijital bir varlıktır ve fiyatlar çılgınca dalgalanabilir. Yalnızca kaybetmeyi göze alabileceğiniz kadar para yatırmanız önemlidir. Yatırımınızın tamamını kaybederseniz bu mali durumunuzu mahvetmemelidir.

3. Kalabalığı takip etmek

Heyecana kapılmak ve sırf herkes yapıyor diye bir kripto para satın almak kolaydır. Ancak bu felaket için bir reçetedir. Kendi araştırmanızı yapın ve yatırım kararlarınızı kendiniz verin. Sadece kalabalığı takip etmeyin.

4. Panik alım ve satım

Piyasa düşüşe geçtiğinde panikle satış yapmak ve zararınızı azaltmak cazip gelebilir. Ancak bu hamle genellikle satmak için en kötü zamandır. Bir kripto paranın uzun vadeli potansiyeline inanıyorsanız, tutunmak ve fırtınayı atlatmak daha iyidir.

5. Zarar durdurma özelliğini kullanmamak

Zarar durdurma, fiyat belirli bir seviyeye ulaştığında kripto paranızı otomatik olarak satan bir emirdir. Bu, piyasanın kötüye gitmesi durumunda kayıplarınızı sınırlamanıza yardımcı olabilir.

Bu yaygın hatalardan kaçınarak kripto para ticaretinde başarı şansınızı artırabilirsiniz. Ancak hiçbir yatırımda başarı garantisi olmadığını unutmamak önemlidir. Araştırmanızı yapın, riskleri anlayın ve yalnızca kaybetmeyi göze alabileceğiniz kadar para yatırın.

Başarılı kripto para yatırımcıları için ipuçları

Bunların yanı sıra yeni başlayan kripto para yatırımcıları için bazı ek ipuçlarımız da var.

Küçük başlayın. Çok kısa sürede çok fazla kripto para ticareti yapmaya çalışmayın. Küçük bir miktar parayla başlayın ve deneyim kazandıkça yatırımınızı kademeli olarak artırın.

Saygın bir borsa kullanın. Çok sayıda kripto para borsası mevcuttur, ancak bunların hepsi eşit oluşturulmamıştır. Biraz araştırma yapın ve saygın ve iyi bir geçmişe sahip bir borsa seçin.

Kripto paranızı güvende tutun. Kripto para satın aldıktan sonra, onu güvende tutmak önemlidir. Bu, güvenli bir cüzdanda saklamak anlamına gelir. Birçok farklı türde kripto para cüzdanı mevcuttur, bu nedenle biraz araştırma yapın ve sizin için doğru olanı seçin.

Sabırlı olun. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi kripto para değişken bir varlıktır ve fiyatlar çılgınca dalgalanabilir. Hemen zengin olmayı beklemeyin. Sabırlı olun ve yatırımınızın zaman içinde büyümesine izin verin.

nulltx

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin