Bitcoin 5.000 $ düşerken vadeli işlem yatırımcıları ağır bir darbe aldı
Bitcoin 5.000 $ düşerken vadeli işlem yatırımcıları ağır bir darbe aldı

Kripto para volatilitesi geri döndü, bu pazarın dibi bulduğunun bir işareti mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2017 yılının ikinci yarısında, kripto paraların çoğunda haftada birkaç kez çift haneli yükseliş ve çöküşler ile şiddetli fiyat dalgalanmaları görülmüştü. Bu Kripto para volatilitesi günlük işlem yapan traderler ve spekülatörler için kısa yoldan zengin olma fırsatı olarak görülse de ekosistemin geniş çaplı adaptasyonu açısından hoş karşılanmıyordu.

Ardından ayılar piyasaları ele geçirdi ve 2018 yılı boyunca birçok kripto varlık dip seviyelerini görerek büyük zararlar yaşadı. Kasım ayında gerçekleşen başka bir büyük çöküş ile kripto para toplam sermayesi yılın en düşük seviyesi olan 100 milyar doları gördü.

Bununla birlikte, geçtiğimiz birkaç hafta içinde, piyasaların dip fiyatlarını bulduğu ihtimalinin bir gösterge olabilecek bu yükseliş ve çöküş modeli devam etti. Geçen ay pazarın yüzde 50’sinin on günden daha az bir sürede silinmesine neden olan büyük geri çekilmeden bu yana, kripto pazarları herkesin bildiği bir yoyo gibi aşağı yukarı hareket etti..

Piyasa kapitalizasyonu, 100 milyar dolar ile 150 milyar doların hemen altında, yani tüm pazarın yüzde 50’sine bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Grafik desenleri, balinaların yüklenebileceğini ve daha sonra tekrar aynı hızla çıktığını gösteren doğal olmayan yükselmeler gösteriyor.

Başka bir büyük yükseliş büyük bir geri çekilmeyi izliyor

Son görülen bu ani yükseliş hareketlerinden biri 10 milyar doların kripto pazarlarına bir saatten daha az bir süre içinde girmesi ile gerçekleşti. Bu hareket öncesinde ise piyasalardan 5 milyar dolarlık bir çıkış görülmüştü.

Piyasa değeri dün 15.30 UTC’de (TSİ 18.30) 121 milyar dolardan 131 milyar dolara çıktı. Yaklaşık bir ya da iki gün boyunca çift haneli düşüşlerin görülmesinin ardından bazı büyük kripto paraların bugün yine aynı miktarlarda artışına şahit olduk.

Kripto para volatilitesi pazarın dibi bulduğunun bir göstergesi mi?

Ethereum, Bitcoin Cash, EOS ve Litecoin, son 24 saatlik fiyat hareketinde yüzde 15’in üzerinde kazanımlar gördü. Haftanın başlarında BCH, sadece bir günde yüzde 20’den fazla düştü. Bu ani yükseliş ve düşüşün oluşturduğu volatilite pazarın dibi bulduğuna bir işareti olabilir mi?

Şu anda bunu söylemek için henüz erken. Çünkü bu tür bir faaliyet sadece son birkaç haftadır gerçekleşiyor. Fiyatlardaki büyük dalgalanmalar ve daha yüksek günlük ticaret hacimleri, aylarca süren uyuşukluğun ardından ilginin kriptoya döndüğünü gösteriyor. Bu sadece spekülatörler ve kısa vadeli işlem yapan traderlerin ilgisini çekebilir. Ancak geçen yılki büyük boğa rallisinden önceki durum da bu şekildeydi.

Elbette kripto varlıkların bu seviyelerde dip yapıp yapmadığını bilemeyiz. Yapabilecek tek şey ise piyasayı yakından takip edip fiyat hareketleri hakkında tahminler yürütmek.

newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin