YEN sabitli stabil coin
Japonya’nın en büyük ikinci bankası 2019 ilk çeyrek yen sabitli stabil coin çıkaracak

Japonya’nın en büyük ikinci bankası 2019’un ilk çeyreğinde yen sabitli stabil coin çıkaracak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japonya’nın en büyük ikinci finans kurumu olan Mizuho Bank, Asia Nikkei Review tarafından bildirildiği üzere Mart 2019 tarihinde piyasaya sürülmek adına yen sabitli bir stabil coin lansmanına hazırlanıyor. Banka, coin ile düşük maliyetli sınır ötesi fon transferleri ve havale işlemlerini artırmayı amaçlıyor.

Banka kripto-finansa doğru yöneliyor

Mizuho, ​​geleneksel kredi kartlarından farklı olarak, perakende mağazalarda masrafsız işlemler için teklifler sunarak Japonya’da nakitsiz ödemeleri artırmayı planlıyor. Buna ek olarak, tüm havale işlemleri ücretsiz olarak isimsiz bir coin yoluyla yapılacak. Şirketin çıkarmayı planladığı stabil coin likiditesini desteklemek için 60’tan fazla bölge bankası ile görüştüğü bildiriliyor.

Yen sabitli stabil coin J-Coin projesi olarak adlandırılıyor

İlk olarak “J-Coin” projesi olarak adlandırılan Mizuho, ​​2017 yılında Japonya’nın iki büyük bankası ile kurulan ortaklık tarafından başlatıldı. Planlanan süreçte bir aksilik olmazsa, proje finansal şirketler, bankalar ve perakende mağazalar tarafından kullanılan ilk stabil coin örneğini teşkil edecek.

Fiyat istikrarlı kripto para kullanılması, dünyanın en gelişmişleri arasında olan ve AliPay ve WePay gibi devleri barından Çin’de nakitsiz ödeme sistemlerini yansıtması öngörülüyor. Şu anda Japonya, nakit bazlı bir ekonomi olmaya devam ediyor. Ancak 2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde nakitsiz fon transferleri artırıyor. Ülke, işletmeleri perakende mağazalarda çevrimiçi ödeme alternatifleri sunmaya teşvik etmek için vergi indirimleri ve sübvansiyonlar bile getirdi.

Japonya’da “Megabanks” projeye hem Katılıyor hem de farklı yaklaşımlar içeriyor

Satıcı mağazalarına yerleştirilen ve Mizuho stabil coini destekleyen özel bir telefon uygulaması aracılığıyla erişilebilen basit bir QR kodu ile ödeme yapmak mümkün olacak. Coinin değeri, şu anda ABD doları karşısında 110,31 JPY’den işlem yapan Japon yeni ile 1’e 1 oranında sabitlenecek.

Bu arada, Japonya “megabanks”  olarak adlandırılan bankacılık grubu kripto para projelerinde aktif olarak yer almaya başlıyor. Mizuho’dan ayrı olarak, Mitsubishi UFJ Financial Group, Nisan 2018’de, stabil coin olan MUFG coini başlatmıştı. Ve 2020 yılına kadar ülke çapında bir sunum yapmayı planlıyor.

Raporlara göre, bankalar aynı zamanda perakende satış noktalarına adaptasyonu desteklemek için birleşik QR kodları yüklemeyi düşünüyor. Bu, iş yeri sahiplerinin sisteme girme konusundaki engelleri azaltmak için tek uygulamayla uyumlu bir yaklaşım anlamına geliyor. Bununla birlikte, MUFG yapıyı kabul ederken, hem teknik hem de temel yönlerden farklılar içeriyor. Yani Temel olarak bir rakiple aynı sektörde rekâbet ederken kendi stabil coinini Mizuho’nun coini ile birleştirmek.

cryptoslate

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin