Kripto para vergilendirmesi anketinden dikkat çeken bir sonuç çıktı
Bitcoin ile vergi ödeme fikri, Ohio eyaletinden geldi

Kripto para vergilendirmesi anketinden dikkat çeken bir sonuç çıktı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para birimi finansmanı kuruluşu Childly tarafından yapılan yeni bir anket, kullanıcıların üçte ikisinin kripto vergilendirme fikrini onayladığını ortaya koyuyor.

Vergilendirme konusu kripto para endüstrisinin neredeyse doğuşundan beri gündemde. Childly’in araştırması, kripto topluluğunun karmaşık kripto vergilendirme dünyasına ısındığını ortaya koyuyor.

Her iki kişiden biri kripto paraların vergilendirilmesi fikrini destekliyor

Rapora göre, insanların yüzde 48’i kripto para birimlerinde vergilendirme fikrini güçlü bir şekilde destekliyor ve bunu olması gereken bir özellik olarak nitelendiriyor. Yüzde 18’i kabul edilebilir bir düzeyde bir gereklilik olduğunu düşünüyor. Bu kesim fikri açık olarak kabul etmese de, kesinlikle kötü olduğunu düşünmüyor.

Kullanıcıların yüzde 14’ü bu konuda gerçekten bir fikir sahibi olmasa da, yüzde 9’u vergilendirme kurallarını uygulamak için endüstrinin daha fazla gelişmesi ve olgunlaştırılması gerektiğine inanıyor.

Ankete katılanların yaklaşık yüzde 11’i mevcut kripto vergilendirme düzenlemelerini onaylamadığını ifade ederek endüstrinin tamamen yeni bir yaklaşıma ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Bu alanda hizmet veren büyük şirketler var

Bu anketteki olumlu sonuçlara rağmen birçok kripto para sahibi vergiden kaçınmanın yollarını bulmaya devam ediyor.

Kripto vergilendirmesi karmaşık bir süreç ancak birçok şirket bunu kolaylaştırmak için çaba sarf ediyor. Geçen ay Blockchain girişimi Lukka, kripto vergi çözümleri sunmak için dünyanın en büyük muhasebe şirketlerinden biri olan RSM International ile güçlerini birleştirdi.

Mart ayında Taxbit ve Uphold, kripto vergilendirmesini çevreleyen ikilemleri çözmeye odaklanan bir kripto vergi yazılımı oluşturmak için bir araya geldi.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin