1 Mayıs Bitcoin analizi: BTC hisse senedi piyasasını takip ediyor
1 Mayıs Bitcoin analizi: BTC hisse senedi piyasasını takip ediyor

1 Mayıs Bitcoin analizi: BTC hisse senedi piyasasını takip ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Çalışma Bakanlığı dün gece işsizlik verilerini yayımladı. Görüntü hayli kasvetli. ABD’de 30 milyondan fazla insan işsizlik maaşı başvurusu yaptı. Aynı süre zarfında Bitcoin hisse senedi piyasasını izliyordu.

Dün Wall Street’te de yoğun bir gündü. Dow Jones 288 puandan fazla kaybetti. Bitcoin ise bir gün önce elde ettiği kazançları yitirdi. BTC/USD 9.400 dolarlık zirveden 8.600 doların biraz üzerine düştü.

Yeni Bitcoin yatırımcıları büyük kayıplar yaşadı

Bitcoin, dün erken saatlerde sürekli yokuş yukarı hareket ediyordu. Hatta bazı web siteleri BTC/USD’nin 10.000 ABD dolarına gideceğini iddia eden haberler yayımladı. Ancak işlerin dramatik bir şekilde değişmesi uzun sürmedi. Yükseliş trendine avlanan birçok yeni yatırımcı büyük kayıplar gördü.

Bununla birlikte, uzun vadeli Bitcoin yatırımcıları ve BTC’yi uzunca bir süre yakından takip edenler, bu hareketi öngörebildi. BTC şu anda hisse senedi piyasalarındaki hareketi takip ediyor. Her ikisi de düşüşte.

Halving’e 12 gün kala heyecan tırmanıyor. Bu etkinlik tarihsel eğilimi nedeniyle tüm dikkatleri üzerine çekiyor. BTC/USD, her halving’i takiben önemli ölçüde kazanç gördü. Birçok yeni yatırımcının BTC’ye yatırım yapmasının nedeni bu.

Bununla birlikte, COVID-19 nedeniyle makroekonomik koşullar, hisse senedi piyasalarında bir başka düşüşün yaklaşabileceğini ortaya koyuyor.

Bitcoin için gün aralığı 8.616,17 – 8.841,75 dolar.

Grafik, BTC’deki ralliyi izleyen dik düzeltmeyi gösteriyor. Büyük kırmızı mum, ortaya çıkan büyük satışla ilişkilendirildi.

Bu yazıyı yazarken BTC/USD 8.782 dolar civarında işlem görüyor. BTC 8.979,12 dolardaki dirençle karşı karşıya. 8.014,30 dolarda bulunan destek de hayli önemli.

Yeni yatırımcılar Bitcoin trenini kaçırıyor olma hissiyle büyük hatalar yapabilirler. Bu sebeple çok dikkatli olmalısınız. Bitcoin her zaman mükemmel bir giriş noktası sunar. Ancak bunu ne zaman sunduğunu doğru sezmek önemli.

coinnounce


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin