binance hacklendi
binance hacklendi haberi asılsız çıktı

Binance hacklendi haberi asılsız çıktı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bugün sosyal medyaya düşen flaş haber, devasa Binance şirketinin 12 saat boyunca kapıyı kapatma açıklaması oldu. Sosyal medyada ise konu ile ilgili, Binance hacklendi şeklinde fısıltı gazetesi haberleri vakit kaybetmeden büyük bir hızla yayıldı. Fakat işin aslı öyle değildi. Şirket yetkilileri, bu duruma gerekçe olarak, sistem yükseltme ve bakım çalışmaları yaptıklarını açıkladılar.

<em>binance hacklendi söylentisine karşı atılan resmi twit</em>
binance hacklendi söylentisine karşı atılan resmi twit

Endişeli traderlara yanıt olarak ise şirketin resmi twitter hesabından rahatlatıcı açıklamaların gelmesi gecikmedi. İlgili twitte firma, sitelerinin hacklenmediğini yada her hangi bir veri kaybının söz konusu olmadığını açıkça ifade ederek, Binance tarafından güvence altında oldukları dile getirildi.

 

Binance destek sayfasında ise çalışma ile ilgili şu açıklama yer aldı.

“Binance, kullanıcıların ve ticaret faaliyetlerinin önemli ölçüde artması nedeniyle Sistem yükseltmesi ve genişletmesine ihtiyaç duymuştur. Yapılan çalışma, 02:00 PM (UTC) kadar tamamlanacak şekilde planlanmıştır.

Ekibimiz bu yükseltmeyi olabildiğince çabuk tamamlamak için büyük gayret sarf ediyor. Sistem güncellemelerimizin planladığımız zamandan önce bitmesi halinde, tüm kullanıcılarımızı ayrıca bilgilendireceğimizi belirtmek isteriz.

Bu süre zarfındaki para çekme işlemleri ve diğer işlemler askıya alınmış olarak kalacaktır. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür diler, sabrınız için teşekkür ederiz”

Binance hacklendi haberi ile gündeme gelen şirket, Dünya’nın en büyük Kripto para ticareti yapılan platformlarından biri

Binance, dünyanın en büyüğü olmasa da en büyük firmalar arasında bulunan kripto para alım satımının yapıldığı platformlardan  biri olarak faaliyetlerini sürdürüyor. CoinMarketCap’e göre, 24 saatlik işlem hacmi, 190 kripto para birimi ve Token ile  2 milyar doların üzerinde. Bilindiği gibi Japonya’da yakın zamanda meydana gelen hack olayından sonra, kullanıcılar bu tür olaylara karşı oldukça tedirgin. Fakat Binance ekibi, olay ile ilgili herşeyin kontrol altında olduğuna dair resmi bir kanaldan açıklama yaparak, bütün müşterilerinin içini rahatlatmış durumda.

bitcoinist

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin