featured

Bugün kripto para piyasasında bazı toparlanma hareketleri görüldü! Yaptırımlar piyasaya iyi mi geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında bir süredir durgunluk gözlemleniyordu. En büyük kripto para birimi olan Bitcoin’in büyük oranlarda değer kaybetmesiyle birlikte altcoin’ler de bu düşüşü takip ettiler. Ancak bugün piyasadan küçük de olsa toparlanma haberleri gelmeye başladı. Peki bunun nedeni nedir?

Piyasada neler oluyor?

Kripto paralar yeni nesil yatırımcıların en çok tercih ettikleri yöntemlerden birisi haline geldi. Yatırımcılar piyasa kontrolü yaptıklarında ilk olarak Bitcoin, Ethereum ve Dogecoin hareketlerine bakıyorlar. Bir süredir düşüşte olan bu üç coin son 24 saat içinde sırasıyal %2,6, %4 ve %2,9 oranlarında değer kazandılar.

Bu hamleler birkaç nedenden dolayı dikkat çekicidir. Makro düzeyde, Rusya ve Ukrayna arasındaki jeopolitik gerilimlerle ilgili küresel makroekonomik belirsizlik gündemde kalmaya devam ediyor. Bir süredir piyasa tüm bu endişeler sebebiyle düşük seviyelerden işlem görüyordu. Bununla birlikte, kripto piyasası genel olarak bugün bazı kazançlar elde ederken, bu üç en iyi token da göze çarpıcı bir performans gösterdiler.

kripto para BTC grafik

Bitcoin, yatırımcıların Rusya’ya karşı yaptırımların önceden düşünülenden daha sınırlı olabileceği konusunda bir destek aldı. Ek olarak kripto para piyasası, Rusya’nın SWIFT ödeme ağından çıkarılabileceği haberlerinden bir destek alıyor gibi görünüyor. Bu da yakın vadede kripto işlem hacimlerini artırabilecek bir hareket.

Bitcoin, Ethereum ve Dogecoin de bugün benimsenmenin arttığını gördü. Sling TV, diğerlerinin yanı sıra bu üç token’ı ödeme yöntemleri arasında kabul edeceğini duyurdu. Dubai merkezli bir restoranın Dogecoin temasıyla açıldığı haberi de bazı yatırımcıları heyecanlandırmış görünüyor.

Kripto benimsemesi artıyor

Genel anlamda bu konuların yerleşmesiyle birlikte bazı yatırımcılar, bu endişeler bağlamında kriptonun riskini daha iyi anlayabiliyor gibi görünüyor. Ekonomik yaptırımların bu dijital ödeme ağlarının değerini artırabileceğine dair bir argüman var. Bazen kötü haber iyiye çevrilebilir. Bugün kripto yatırımcıları küresel boyuttaki gelişmeleri böyle yorumluyor gibi görünüyor.

Çeşitli kurumsal varlıklar aracılığıyla kriptonun sürekli olarak benimsenmesi, Bitcoin, Ethereum ve şu anda Dogecoin gibi diğer birimleri elinde tutmak isteyen yatırımcılar için uzun vadeli bir yükseliş eğilimini sürdürmeye devam ediyor. Benimseme artmaya devam ederse, belki de bu kısa vadeli piyasa hareketleri bir anda tersine çevrilebilir.

Sırada ne var?

Kripto para birimleri bu zor zamanlarda elde tutmak onların volatil varlıklar olduğunu gerçeğini değiştirmez. Özellikle piyasanın en büyük coin’leri olan Bitcoin ve Ethereum için bu durum oldukça geçerlidir. Dogecoin gibi şaka amaçlı üretilen (meme) bir coin için volatilite riski açıkça daha da yüksektir. Yani bu piyasa, yatırımcıların her zaman dikkatli davranmasını gerektiren riskli işlemler içermeye devam ediyor.

Bununla birlikte, piyasanın şu anda gördüğümüz jeopolitik meselelere ilginç bir bakış açısı var gibi görünüyor. Yatırımcıların, Rusya’nın veya diğer hükümetlerin küresel ödeme sistemindeki merkezileşmeye karşı koymanın bir yolu olarak kripto sektörüne yeniden odaklanmaları mümkün.

Bu yüzden bu yaşananlar piyasa için bir dönüm noktası mı olacak yoksa uzun vadede düşüş trendinde kalmasına mı sebep olacak henüz belli değil. Sonuç olarak bugün yaşanan küçük oranlı düzletme hareketleri yatırımcılar için heyecanlı olmaya devam ediyor.

TheMotleyFool


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin