Çin kripto paraları
Çin kripto paraları, Başkan Xi’nin Blockchain duyurularından sonra çift haneli kazanç sağladı

Kripto para temizliği yapan Çin’in Blockchain çılgınlığı tüm hızıyla devam ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasasının ülke çapında temizlenmesine ve token bazlı fon oluşturma faaliyetlerine yönelik zorlu politikasına rağmen, Çin’in Blockchain çılgınlığı tüm hızıyla devam ediyor.

Çin’in Blockchain çılgınlığı patent başvuruları ile ortada

Bugün itibarıyla Smart City Research Institute’den elde edilen verilere göre, toplam 2.482 adet Blockchain ile ilgili patent (patent başvuruları ve verilen patentler dahil) Çin’den geliyor. Pekin, Shenzhen, Şangay ve Hangzhou ülkeye genel olarak Blockchain patentlerinin sayısı bakımından liderlik ediyor, ancak anket ülkede verilen patentlerin kasvetli bir resmini çiziyor.

Smart City Research Institute’nin son raporu, 23 şehrin toplamının yüzde 92,9’unu oluşturan 2.307 Blockchain patenti olduğunu gösteriyor. Pekin, 756 Blockchain ile ilgili patentlerin sıralamasını üstlendi ve Shenzhen 459 patentle ikinci sırayı tuttu, bunu Şangay (210), Hangzhou (187) ve Guangzhou (130) izledi.

Alibaba, Blockchain patentleri ile Çin’in lideri

Hangzhou merkezli Alibaba, mali kuruluşlarıyla birlikte Ant Financial, Eylül ayında IPRdaily tarafından 90 ilgili kamu patent başvurusu ile yayınlanan “100 Blockchain Kurumsal Patent Sıralaması”nı üstleniyor. Ülkenin merkez bankası olan Çin merkezli Pekin Halk Bankası, beşinci noktayı 44 patentle alıyor.

Smart City Research Institute’nin araştırması, gelişmekte olan teknolojinin gelişimindeki bölgesel farklılıkları inceleyerek, zengin doğu sahili ve daha az gelişmiş batı bölgeleri arasında büyük bir uçurum olduğunu ortaya koyuyor. İlgili Blockchain patentleri dört alanda yoğunlaşıyor: Yangtze Nehri Deltası, Bohai Rim, İnci Irmağı Deltası ve Beibu Körfezi ekonomik bölgesi.

Bu arada, kuzeybatı ve kuzeydoğu bölgeleri Çin Blockchain patentlerinin sadece yüzde 2’sini elinde tutuyor. Gelişmiş bölge altyapısının eksikliği, iki bölgenin Blockchain büyümesini desteklemede diğerlerinin gerisinde kalması nedeniyle suçlanıyor.

Toplam patent başvurularından sadece 18’ine patent verildi

2.484 patent başvurusundan sadece 18’ine patent verdiğine dikkat çekmek gerekiyor. Bu, Blockchain patentlerinin ezici çoğunluğunun işe yarayan ürünlere odaklanmadığı anlamına geliyor. Çin, patentlerin kalitesini ve inovasyon düzeyini iyileştirmek için uzun bir yol kat etti.

Buna ek olarak, Pekin, Şangay ve Guangzhou, Çin’in en yoğunlaşmış mevzuat ve Blockchain endüstrisi ile ilgili politika alanı haline geldi. Securities Daily’e göre, son yıllarda ülke genelinde 32 Blockchain ile ilgili politika hayata geçirildi.

News.8btc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin