Kripto para suçlarıyla mücadele: Kripto polisleri geliyor
Kripto para suçlarıyla mücadele: Kripto polisleri geliyor

Kripto para suçlarıyla mücadele: Kripto polisleri geliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore makamları, kripto para birimi ile ilgili hızla artan suçlarla mücadele etmek için özel bir görev gücü kuracak. Son verilere göre, dijital varlıklar ile ilgili ceza davalarının sayısı 2018’de 4591’e yükselmiş olup, 2016’ya kıyasla %931 daha fazladır.

Kripto para suçlarıyla profesyonel ekip mücadele edecek

Yeni oluşturulan çalışma grubu, işletmeleri ve kişileri ilk madeni para teklifleri (ICO) ve genel olarak kripto para ile ilgili dolandırıcılıktan korumaya odaklanmak için birlikte çalışacak profesyonel araştırmacılar ve savcılardan oluşacak.

Uzmanlar, bu alandaki suç sayısının artmaya devam edeceğine inanıyor, çünkü kurumsal yatırımcılar piyasaya giriyor ve sahtekarlar için daha değerli ve karlı bir alan oluşuyor. Koreli savcı oluşturulacak görev gücü hakkında şu açıklamayı yaptı:

FT’nin işlevlerini ve rollerini, toplantıları ve konferanslar aracılığıyla genişleteceğiz ve soruşturmanın durumunu inceleyerek sıradan insanlara büyük zarar veren suçlularla etkili bir mücadele başlatacağız.

Görev gücü, kripto para cinsi suçlarıyla ilgili hesapları izlemeye ve engellemeye yetkilidir. Ayrıca, Görev Gücü alınan bilgileri yerel makamlarla paylaşacak ve gelecekteki düzenleme için faydalı bilgiler sağlayacaktır.

Fxstreet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin