1 milyon dolarlık hatalı Tether transferi geri alındı! Peki nasıl?
1 milyon dolarlık hatalı Tether transferi geri alındı! Peki nasıl?

Kripto para sıralamasında Tether Litecoin’e çok yaklaştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tether ve Litecoin arasında 400 milyon dolar kadar bir sermaye farkı kaldı. Bu durum aylar süren satışlardan dolayı aradaki farkın bu seviyelere kadar gelmesine neden oldu. Şu an işlem hacimleri baz alınan kripto para sıralamasında Tether, 8. sırada bulunuyor. Ve 7. sıradaki Litecoin’i geçmeye oldukça yaklaştı.

Kripto para sıralamasında Tether, Ağustos ayında Cardano’yu geçmişti

Geçtiğimiz Ağustos ayında ise kripto para sıralamasında Tether, aralarında 300 milyon dolar fark olan Cardano’yu geride bırakmıştı.Şimdi de sıralamada 7. sıraya geçmeye çok yakın.

Cardano’nun piyasa sermayesi ise şimdi yarım milyar dolar daha düştü. Ve neredeyse Monero ile kafa kafaya geldiler. Bir zamanlar Tron ​​14 milyar dolar sermayeye sahipken, şimdi sadece yaklaşık bir milyar sermayesi olması da dikkat çeken bir durum. Bu ise Tron’un dokuz ayda yüzde 93 oranındaki düşüş ile oldu.

Bu aylarda, Tether sadece biliniyordu. Tether’ın piyasa sermayesindeki kısa sapmalar ise bilindiği gibi kısa zamanda giderilir. Bu sadece tam bir V geri kazanımı değil, aynı zamanda daha fazla Tether’in de eklenmesi şeklinde dolar fiyatına sabit tutulması sağlanır.

Bu yıl yaklaşık yarım milyar yeni Tether piyasaya sürüldü. Bu arada, merkez kripto paranın işlem hacimlerinde piyasa sermayesini iki katına çıkardı. Örneğin, 5 Eylül civarlarında Tether’in işlem hacmi beş milyara ulaştı. Şimdi neredeyse tüm piyasa sermayesi 2.4 milyar dolar.

Bu, neredeyse her bir Tether’in, her gün işlem yapma gerekliliği anlamına gelmese de bir Tether bazen ondan fazla işlem görebilir. Ancak bunun hayran bırakan bir çabuklukta olduğunu söyleyebiliriz.

Örneğin, Bitcoin’in ticaret hacimleri, son zamanlarda yaklaşık 4 milyar dolar seviyesinin altına düşerek piyasa sermayesinin sadece yüzde 3’ünü oluşturdu. Eth’in ticaret hacmi yaklaşık yüzde 7 civarındadır. XRP için bu oran yalnızca yüzde 1 civarında. Tether’ın işlem hacmi ise aksine yüzde 90’ın biraz altında.

Aslında, son 24 saat içinde 10 milyar doların biraz üstünde olan küresel kripto işlem hacminin yaklaşık yüzde 25’ini oluşturuyorlar.

Bu işlem hacminin büyük bir kısmı, borsada işlem ücretleri olmadığı veya işlem madenciliği olarak bilinen döviz tokenleri ile yatırımcıları ödüllendirerek yararsız ticareti özendirdiği için sayılmıyor.

Her türden işlem hacminin çoğu Bitcoin içindir. Ethereum da birkaç USDT pazarına sahiptir. Bu iki büyük coinin ardından EOS ve Dash için gelir.

Tether’in dolar destekli olup olmadığına dair resmi bir kayıt yok

Coinmarketcap, dünyanın her yerinden farklı borsalarda 400 Tether ticaret çiftini listeler. bu arbitraj için kullanılan sonucu tartışmalı merkezi dolar tokeni, sadece kripto borsalarında ve genel olarak alım satım işlemleri için sayılır.

Ancak Tether şirketinin hiçbir resmi denetime tabi tutulmadığı için bu tokenlerin aslında dolar destekli olup olmadığını kesin bir ifade ile söylemek doğru değildir. Yine de dolar destekli olsun ya da olmasın, Tether, kripto para piyasasında şimdiden 2018 yılının en başarılı kripto paralarından biri olmaya aday gözüküyor.

trustnodes

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin