Çin hükümeti tarafından yayımlanan kripto para sıralaması ilk sırayı EOS'a verdi.
Çin hükümeti tarafından yayımlanan kripto para sıralaması ilk sırayı EOS'a verdi.

Çin hükümeti kripto para sıralaması yayımladı: İlk sırada EOS var

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İlk olarak 17 Mayıs’ta Çin hükümeti, halka açık Blockchain‘ini ve kripto para derecelendirmesini yayımlamıştı. Kripto para sıralaması ilk olarak Ethereum‘a ilk sırayı verse de bu ay EOS birinciliğe yükseldi.

Derecelendirme listesinin ikinci turu da yayımlandı ve bu kez EOS listenin zirvesinde yer aldı. Bitcoin, listenin her iki turunda da  ilk onda değildi. Bu durum birçok kripto para hayranını hayal kırıklığına uğrattı.

Derecelendirme ve kripto para sıralaması neye dayanıyor?

Derecelendirme, her bir coin’in arkasındaki üç temel faktöre dayanıyor: teknoloji, uygulama ve yenilik. Pekin’in “birinci sınıf yerli uzmanlar ve akademisyenler” olarak adlandırdığı toplam 28 coin değerlendirildi ve CCID’nin kontrolü altındaki proje, teknoloji kabiliyetini, uygulama ve yenilikçiliğin yararlılığını ve projelerin geliştirme düzeyini değerlendirmeyi amaçlıyor.

Blockchain teknoloji inovasyonunun trendini derinlemesine anlamak isteyen ülke, bu projeyle amacına ulaşmayı hedefliyor.

Geçen ay Ethereum ilk, Bitcoin ise 13. sırada  yer alıyordu

Geçen ayki derecelendirmeler, kripto para konusunda bazı tartışmalara neden oldu ve bunun sonucunda Ethereum’un ilk sırada yer alması dikkat çekti. Bitcoin ise 13. sırada yer aldı

Geçen ayki sıralamalar şöyle görünüyor:

Mayıs ayı kripto paralar sıralaması
Mayıs ayı kripto paralar sıralaması

Bu ayki sıralamada son surum ne?

EOS’un birinci sıraya yükselmesiyle Ethereum artık ikinci sıraya gerilemiş oldu. EOS’un, teknolojik istikrarına karşın kullanıcı fonlarının dondurulması nedeniyle eleştirilerin devam ettiğini belirtmek gerek. Ayrıca, saldırıya uğrama olasılığının yüksek olduğu savunmasız bir ağ olduğu da sıkça söyleniyor.

Steemit’in tokeni olan Steem, listenin ikinci sırasından 7 numaraya kadar düştü. İlk beş ise EOS, Ethereum, NEO, Stellar ve List olarak şekillendi.

Bitcoin ise hala ilk onun dışında. Lider kripto para son olarak dört sıra daha gerileyerek 17. basamakta yer aldı.

Haziran ayı kripto paralar sıralaması
Haziran ayı kripto paralar sıralaması

Skorların tam olarak neye dayanılarak hesaplandığı muamma. Önümüzdeki günlerde bu listede pek çok değişiklik göreceğimiz açık. Peki sizce bu listenin zirvesinde hangi kripto para olmalı? Yorumlarda bizimle paylaşın.

cryptocurrencynews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin